OnePlus Nord 2

TEST: Er dette prisen?!

En flaggskipmobil til budsjettpris.

ONEPLUS NORD 2: Det er vanskelig ikke å bli imponert over OnePlus om dagen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
ONEPLUS NORD 2: Det er vanskelig ikke å bli imponert over OnePlus om dagen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OnePlus er fortsatt en relativt fersk aktør på det norske mobilmarkedet, og det var først i 2018 at selskapet første smarttelefon ble offisielt tilgjengelig her til lands.

Da var det forresten også kø utenfor Telia-butikken på Byporten, men slike køtilstander er det stort sett slutt på.

OnePlus er et datterselskap av Oppo, som var den fjerde største mobilleverandøren i verden i årets andre kvartal – slått av Xiaomi, Samsung og Apple – og det kinesiske selskapet har blitt populære ved å selge velutstyrte mobiler til en rimeligere penge enn konkurrentene.

Det har endret seg noe med nyere Pro-lanseringer, men der har Nord-serien kommet inn som et rimeligere alternativ, og nykommeren OnePlus Nord 2 koster eksempelvis 5600 kroner mindre enn flaggskipet OnePlus 9 Pro.

OnePlus har gått fra aluminium til plast i Nord 2. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
OnePlus har gått fra aluminium til plast i Nord 2. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

OnePlus Nord 1 og 2

Andre generasjon OnePlus Nord følger i samme fotspor som fjorårets modell – selve kroneksempelet på «mye mobil for pengene», og som får en til å undre på om det er noe poeng i å bla opp det dobbelte og mer enn det for flaggskipmobilene til Apple, Samsung og, ja, OnePlus selv.

La oss se på forskjellene mellom OnePlus Nord og OnePlus Nord 2:

Chassiset er det første man merker seg, for mens OnePlus Nord bestod av glass og aluminium, går det i glass og plast for Nord 2.

Størrelsesmessig er de nærmest identiske med Nord 2 noe høyere, samtidig som skjermen er 0,01 tommer mindre. Ikke akkurat nevneverdige forskjeller på den biten.

Det er faktisk på innsiden og kamerabiten der de største forskjellene er. OnePlus Nord 2 drives av en MediaTak-prosessor og har en batterikapasitet på 4500 mAh, der Nord 1 benytter Qualcomm-brikkesett og hvis batterikapasitet er noe mindre på 4115 mAh.

I Geekbench-testen får OnePlus Nord 2 nærmere 40 prosent høyere score på énkjerne-testen og drøyt 60 prosent på flerkjerner.

Samtidig har Nord 1 to kamerasensorer flere, én ekstra på baksiden og én ekstra foran, enn Nord 2, uten at det betyr bedre bildekvalitet. Faktisk syns vi det er få forskjeller mellom årets og fjorårets OnePlus Nord.

Slik er den

OnePlus Nord 2 er som nevnt utformet i plast og glass og har et chassis som kan minne litt om de gamle Lumia-mobilene til Nokia/Microsoft som var i polykarbonat. Designmessig er den nærmest identisk OnePlus 9 Pro.

Vår testmodell er lekker i en dus blåfarge, døpt blue haze – den finnes også i grå, kalt gray sierra – med en rimelig markant og vertikal kamerahump på baksiden. Nedenfor der, en diskré OnePlus-logo.

Vår modell er for øvrig utstyrt med 12 GB minne og 256 lagring. Prisen er rundt 5200 kroner. OnePlus Nord 2 kommer også i en utgave som i skrivende stund koster 4450 kroner. Den har 8 GB minne og 128 GB lagringsplass.

OnePlus Nord 2 er nesten identisk i utseende med OnePlus 9 Pro. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
OnePlus Nord 2 er nesten identisk i utseende med OnePlus 9 Pro. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Fremsiden er så å si bare en skjerm, men kikker du nøye vil du se at det er en viss tykkelse på rammen. Frontkameraet er integrert i skjermen, noe vi er blitt vant til fra andre Android-mobiler, men er ikke av typen med avansert ansiktsgjenkjenning som for eksempel iPhone har.

I stedet har OnePlus Nord 2 fingersensor i skjermen, som fungerer veldig godt og som vi faktisk totalt sett liker bedre enn ansiktsgjenkjenning. Spesielt i mørke omgivelser.

Ellers er det verdt å legge merke til OnePlus’ kjekke lydbryter der du enkelt kan skifte mellom lydløs, vibrasjon og tone. En bryter vi skulle ønske flere produsenter tok i bruk.

Topp skjerm

OnePlus’ OxygenOS er, etter vår mening, et av de bedre og lettkjørte skallene til Android-mobiler. Det er forholdsvis likt standard Android, med noen kjekke tilpasninger i tillegg.

Fra hovedskjermen kan du sveipe opp for å få tilgang til appskuffen, sveip nedover for OnePlus’ verktøykasse med værmelding, nylig brukte apper, lagring av parkeringsposisjon og den slags.

Fra hovedskjermen kan du også sveipe til høyre for å se nyhetsstrømmen din.

90 HZ: Den koster under halvparten, men OnePlus Nord 2 har faktisk raskere skjerm enn iPhone 12 Pro Max. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
90 HZ: Den koster under halvparten, men OnePlus Nord 2 har faktisk raskere skjerm enn iPhone 12 Pro Max. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Selve navigasjonen er tilsvarende som på andre, nyere Android-mobiler der du bruker gester for å veksle mellom apper og bla deg frem og tilbake, men du kan også bruke Androids knappebaserte navigasjonsmønster. Dette velger du ved oppsett av telefonen, men kan senere tilpasses i innstillinger.

Å bla rundt i Android 11 og rulle opp og ned på nettsider går som en lek. Ikke bare på grunn av det forholdsvis kraftige MediaTek-brikkesettet, men også fordi OnePlus Nord 2 har en 90 Hz-skjerm som betyr at den oppdateres 90 ganger i sekundet. Det gir et glattere bilde enn for eksempel 60 Hz, som iPhone har.

Den eneste detaljen vi har å utsette på skjermen til OnePlus-skjermen, er at den automatiske justeringen av lysstyrken sjelden er på nivået vi ønsker. Som oftest er det for mørkt bilde når vi er ute i sola og vi må justere opp lysstyrken manuelt.

Faktisk gikk vi over til manuelt justering etter kun noen få dager, og kommer neppe å bytte tilbake.

Dette får du ikke

Så hvis du lurer på om du skal kjøpe OnePlus Nord 2 til 5200 kroner – 4450 kroner for den rimeligste – eller en av Android-toppmodellene til rundt 10 000 kroner, er det greit å vite hva du ikke får hvis du går for Nord 2.

OnePlus’ rimelige har for eksempel ikke IP-klassifisering, som betyr at den ikke offisielt er støv- og vannavvisende eller -tett. Dette er også tilsvarende for enkelte andre OnePlus-modeller.

Den har heller ikke støtte for trådløs lading, tross overgangen fra aluminium til plast, men det er nok en av tingene det spares på for å holde prisen nede.

Disse to punktene nevnte vi også for den første OnePlus Nord.

Mer enn godt nok kamera

Kameraet har aldri vært OnePlus’ styrke og tidligere har det virket som at det er ett av områdene selskapet har spart litt på for å holde prisene nede. OnePlus Nord 2 har langt fra det beste kameraet på mobilmarkedet, men så er det viktig å huske på hvilken prisklasse mobilen ligger i.

Kameraet er bedre enn hva vi forventer av en smarttelefon til 5000 kroner. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Kameraet er bedre enn hva vi forventer av en smarttelefon til 5000 kroner. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Her er forresten oppsettet til hovedkameraet på baksiden:

  • Hovedsensor: 50 megapiksler, f/1,9 blender med optisk bildestabilisator (skaleres til 12 megapiksler i normalmodus)
  • Ultravidvinkel: 8 megapiksler, f/2,3 blender og synsfelt på 119 grader.
  • Monokromsensor: 2 megapiksler og f/2,4 blender.

Med hovedkameraet kan OnePlus Nord 2 filme i maksimalt 4K-oppløsning med 30 bilder i sekundet. Frontkameraet filmer maksimalt ved 1080p og 30 bilder i sekundet.

På fremsiden sitter det for øvrig en enkel sensor på 32 megapiksler.

Mye lys er OnePlus Nord 2 beste venn. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Mye lys er OnePlus Nord 2 beste venn. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Mye lys er OnePlus Nord 2 beste venn. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Mye lys er OnePlus Nord 2 beste venn. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Som vi skrev i testen av OnePlus 9 Pro, har vi litt problemer med å se poenget med sort/hvitt-sensoren, for vi merker hverken fra eller til på bildekvaliteten når vi holder for sensoren.

Etter en ukes tid med Nord 2, er vi faktisk positivt overrasket over kameraet. I godt sollys, som det har vært den siste tiden, er det vanskelig å skille mellom bilder tatt på Nord 2 og den dyrere Samsung Galaxy S21+. Zoomer man inn på bildet, eller blåser de opp på en større PC-skjerm, er forskjellene mer markante med flere detaljer og bedre kontraster i favør Samsung, men mye sier meg at mobilbilder som oftest kun ses på en mobilskjerm.

Med ultravidvinkel aktivert blir det tydelig vignettering og uskarpheter i ytterkantene spesielt i mørke omgivelser, som avslører at OnePlus Nord 2 på langt nær har den skarpeste kamerasensoren, men uskarphetene er ikke like fremtredende utendørs og i for eksempel landskapsfoto.

Det blir ofte veldig gult når du tar bilder i mørke omgivelser. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Det blir ofte veldig gult når du tar bilder i mørke omgivelser. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Med vidvinkel kan du tydelig se at det blir uskarpt i ytterkantene. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Med vidvinkel kan du tydelig se at det blir uskarpt i ytterkantene. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Men dette er detaljer vi forventer i denne prisklassen, og selv i dyrere mobiltelefoner ser vi slike eksempler.

I mørke omgivelser er kamerakvaliteten helt OK. Oversiktsbilder av for eksempel bysentrum blir fine, mens med objekter i bevegelse på kortere avstand blir fort uskarpt.

Oversiktsbilder om kvelden blir som regel gode – og bedre av hva vi forventer til et mobil til 5000 kroner. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Oversiktsbilder om kvelden blir som regel gode – og bedre av hva vi forventer til et mobil til 5000 kroner. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Konklusjon

OnePlus er en mobilprodusent vi stadig lar oss imponere av, og OnePlus Nord 2 er intet unntak.

Her får du veldig mye mobil for pengene. Nesten imponerende mye.

Ytelsen er solid, det samme er byggekvaliteten. Skjermen har 50 prosent høyere bildefrekvens enn iPhone 12 Pro Max som er 160 prosent dyrere, og den lader også mye raskere.

TEST: Er dette prisen?!

Kameraet er også godt, og faktisk bedre enn hva vi forventer av en mobil i denne prisklassen.

To «mangler» har den: ikke IP-klassifisering og ikke støtte for trådløs lading, men det er heller ikke vanlig på mobiltelefoner til 5000 kroner.

Testresultat

OnePlus Nord 2

– Mye mobil for pengene
– Velbygd
– 90 Hz skjerm
– Lader raskt
– Godt kamera
– 5G

– Upresis automatisk justering av lysstyrke
– Sort/hvitt-kameraet har lite for seg
– ikke sertifisert vanntett
– Ikke støtte for trådløs lading

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer