iPad Air 5

TEST: Få som kan matche

iPad Air 5 er et underholdningsbeist.

IPAD AIR 5: Apples nyeste nettbrett imponerer på de fleste punkter. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
IPAD AIR 5: Apples nyeste nettbrett imponerer på de fleste punkter. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

For den gjengse forbruker var nok ikke Apples Peek Performance-arrangementet den mest interessante lanseringa. iPhone SE – med en åtte år gammel design, Mac Studio – som ikke er laget for hvermansen – samt Studio Display, som ser ut til å koste mer enn den smaker, fikk vel mange til heller å se frem til neste avduking fra Apple.

Faktisk var det den nye iPaden, iPad Air 5th Generation som den offisielt heter, som var det mest spennende forbrukerproduktet under Peek Performance.

Og vi må være ærlige: det er sjelden vi blir fenget av en nettbrettlansering, noe som kanskje sier mer om iPhone SE enn om iPad Air 5.

Priser og konfigurasjoner

Apple har valgt å tilby et begrenset utvalg av konfigurasjoner for iPad Air 5, og de to spørsmålene du må svare på er: ønsker du kun WiFi eller WiFi+4G/5G, og 64 eller 256 GB lagringsplass?

WiFi-utgaven starter på 6990 kroner, men du må ut må minst 8790 kroner hvis du ønsker utgaven som også har støtte for SIM-kort. iPad Air 5 med 256 GB koster hele 10 590 kroner, og da er hverken Pencil eller tastatur inkludert.

Ønsker du full pakke med 256 GB lagringsplass, Pencil og Magic Keyboard må du ut med over 15 000 kroner. Da er det nesten slik at vi vil anbefale iPad Pro 11 med 128 GB lagringsplass i stedet. Den har 120 Hz-skjerm, Face ID og er attpåtil rimeligere, og trenger du egentlig 256 GB lagringsplass?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.