OnePlus Buds Pro

TEST: Faktisk veldig bra

De første proppene til selskapet imponerte oss ikke, men dette er andre boller.

ONEPLUS BUDS PRO: Vi liker det nye uttrykket med kromfarget stilk og propp i matt hvitfarge. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
ONEPLUS BUDS PRO: Vi liker det nye uttrykket med kromfarget stilk og propp i matt hvitfarge. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Etter noen år med hodetelefoner på toppen av interesselisten til musikkglade nordmenn, virker det som om at det er trådløse ørepropper som har tatt over stafettpinnen.

Det er kanskje også årsaken til at nesten samtlige teknoselskaper har lansert sine egne propper, og de finnes i mange former og fasonger. Fra de tradisjonelle pluggene fra Jabra, de hvite stilkene/stammene til Apple og parabolantennene til Microsoft.

På sommeren i fjor testet vi OnePlus Buds, som utseendemessig var veldig like Apples AirPods. Vi var ikke helt fornøyde med OnePlus Buds, tross hyggelig pris og suveren batteritid, og trillet terningkast 4.

Støydemping, bedre propper og solid batteritid gjør at OnePlus Buds Pro fortjener pro-navnet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Støydemping, bedre propper og solid batteritid gjør at OnePlus Buds Pro fortjener pro-navnet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

OnePlus Buds Pro

I år slipper OnePlus et nytt par ørepropper, som skal være såpass mye bedre enn fjorårets at de har slengt på et «Pro» på slutten av navnet.

Hva innebærer oppgraderingen til pro? Jo, blant annet aktiv støykansellering, ny design, en ny Zen Mode og silikonpropper i stedet for hardplast.

For å ta det første først: OnePlus Buds Pro har fortsatt den «stilkdesignen» flere andre produsenter har gått for, men for å skille seg litt ut har OnePlus gjort stilkene kortere og trukket dem med krom, som gir en fin kontrast mot det matte hvite eller sorte, avhengig av modell, som resten av proppene er farget i.

Proppene er for øvrig av den ovale typen, som Apple introduserte med AirPods Pro i 2019 og flere selskaper har fulgt etter. En rask test viser at Samsung Galaxy Buds Pro-proppene også kan brukes på OnePlus Buds Pro, men vi får hverken LG Tone Free FN7- eller Huawei Buds Pro-proppene til å passe.

Både proppene og ladeetuiet er vannavvisende. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Både proppene og ladeetuiet er vannavvisende. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Ladeetuiet glir lett ned i en bukselomme. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Ladeetuiet glir lett ned i en bukselomme. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

I esken medfølger tre par gummitipper i ulike størrelser, samt en ladekabel.

Etuiet er rektangulært og smalt med glatte kurver slik at det enkelt glir ned i en bukselomme. I motsetning til for eksempel Bose E8 Sport-etuiet, som gir en relativt stor bul i lomma.

To ekstra kjekke egenskaper ved OnePlus-etuiet er at det både har støtte for trådløs lading og er vannavstøtende slik at det tåler en regnsprut eller to.

Hva batteritid gjelder har OnePlus Buds Pro totalt 38 timer, (støydemping deaktivert) inkludert lading fra etuiet, og 28 timer med støydemping aktivert. Ti minutter lading av etuiet gir opptil 10 timer brukstid (der proppene må lades i tillegg). Hurtiglading av proppene oppgis til to timer musikk etter 10 minutter i etuiet.

OnePlus’ estimater passer godt med vår erfaring som ligger på rundt 20 til 30 timer mellom hver lading av etuiet. Med og uten støydemping varer batteriet henholdsvis 5 og 7 timer før proppene må lades i etuiet igjen.

Appen

Siden vi testet OnePlus Buds i fjor, har OnePlus sluppet en frittstående app til Android-enheter, samt iOS-enheter.

Forvirrende nok har ikke appen OnePlus’ navn i seg, men i stedet må du søke opp HeyMelody-appen, som kombinerer produkter fra OnePlus og moderselskapet Oppo.

Vi har vekslet mellom å bruke OnePlus Buds Pro med en OnePlus Nord 2 og Samsung Galaxy S21+, samt en Windows-PC, der Buds-appen er integrert under Bluetooth-innstillinger på OnePlus.

Appen er forholdsvis innholdsrik med tilpassing av ting som støydemping – på/av/transparens – øreproppkontroller og om proppene skal kjenne igjen om du har dem i øret eller ei.

ONEPLUS BUDS: Appen har en lydforsterkningsfunksjon som skal tilpasse lyden passert på hvilke toner du hører.
ONEPLUS BUDS: Appen har en lydforsterkningsfunksjon som skal tilpasse lyden passert på hvilke toner du hører. Vis mer

Musikken vil i så fall settes på pause når du tar proppene ut.

Når det gjelder styring, har OnePlus en løsning der du klemmer på stammen for spill av/pause, bytte mellom sanger og å skifte mellom støydempingmodus.

Du kan også trykke og klemme i tre sekunder for å aktivere Zen Mode Air som spiller av hvit støy, som for eksempel varm soloppgang eller meditasjon. Fiffig!

Vi merket at dette krevde litt tilvenning, for eksempel hvor man skal trykke og hvor lenge, men etter noen minutter satt klemmingen rimelig godt. Du får hele tiden tilbakemelding i form av lydtoner som bekrefter et trykk på proppene, slik at du vet at du har truffet riktig.

Når du veksler mellom støydempingen vil du først høre en rask tone og deretter en høyere som bekrefter byttet.

Dessverre kan du ikke justere volumet direkte på proppene, men må i stedet frem med mobilen.

SITTER GODT: Det medfølger tre par silikonpropper i esken. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SITTER GODT: Det medfølger tre par silikonpropper i esken. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Låter godt, men få tilpasningsmuligheter

Apropos lyden, vi må si at OnePlus Buds Pro låter godt. Selv om vi som regel foretrekker å finjustere ting som bass, diskant og mellomtone, hverken OnePlus Buds- eller HeyMelody-appen har equalizer, lar vi oss imponere av lydbildet Buds Pro leverer.

De spiller kanskje ikke like velbalansert som Jabra Elite 75t eller engasjerende som Samsung Galaxy Buds Pro, men Buds Pro har et uttrykk vi tror mange vil være fornøyde med.

I stedet for en ordentlig EQ, har OnePlus en funksjon kalt «personlig lydforsterkning», som er en hørselstest som skal tilpasse lyden basert på hørselsegenskapene til brukeren. I testen, som tar rundt tre minutter, trykker du ja eller nei på om du hører lyden som spilles av.

Til slutt setter appen opp en «lydforsterkningsplan» basert svarene dine og viser en oversikt over tilpasningene som ble gjort. Men helt ærlig har vi problemer med å høre forskjeller.

Støydempinga er også forholdsvis god og luker bort det verste av PC-sus og trafikkstøy. I appen kan du justere nivået, men også aktivere en smartmodus som tilpasser støydempingen etter bråket rundt deg, slik at den er mer aggressiv i trafikkerte områder enn på hjemmekontoret der det meste av støyen kommer fra PC-en.

Vel så viktig er omgivelseslyden, eller transparensen, påpeker kollega Pål Joakim. Ved siden av å slå støydemping av, kan du også aktivere omgivelseslyd for å slippe mer lyd inn ved hjelp av mikrofonene. Dette er kjekt for eksempel hvis du bruker proppene som håndfrisett i bil eller på sykkel og vil samtidig sørge for å få med deg hva som skjer i trafikken, eller når du sitter på hjemmekontor med barn i hjemmet og ønsker å få med deg hva som skjer rundt deg.

Derimot skorter det litt på mikrofonkvaliteten i samtaler, som møter utfordringer spesielt utendørs og når det blåser litt rundt. Det blir fort litt skurrete, men i optimale omgivelser, innendørs og lite omgivelsesstøy, fanger mikrofonene opp stemmen bedre.

OVALE PROPPER: OnePlus gjør som Apple, Samsung og flere andre. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
OVALE PROPPER: OnePlus gjør som Apple, Samsung og flere andre. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Konklusjon

OnePlus slår tilbake etter fjorårets noe skuffende Buds-lansering. Buds Pro er heldigvis alt annet enn skuffende og kan skilte med god passform, stilren design, vannavstøtende propper og etui, en god app og solid batteritid.

Vi syns også at klemmekontrollen fungerer rimelig godt, selv om det kanskje krever litt tilvenning.

Støydempingen er god og på det nivået vi forventer av propper til rundt 1500 kroner, samtidig som omgivelsesfunksjonen er kjekk i tilfeller du også vil få med deg ting som skjer rundt deg.

OnePlus Buds Pro er på ingen måte perfekte, og vi savner blant annet bedre mikrofoner som fanger opp stemmen bedre. Det gjelder spesielt utendørs. Ellers hadde vi gjerne også sett en dedikert equalizer i appen slik at du kan finjustere lyden ytterligere.

Testresultat

OnePlus Buds Pro

– Vannavvisende propper og ladeetui
– Veldig god batteritid
– Spiller godt
– Intuitiv klemmestyring
– Trådløs lading
– Fin design
– God støydemping

– Mikrofoner på det jevne
– Mangler EQ
– Mangler volumkontroll - det må styres på telefonen

Alternativer

Det kan være utfordrende å finne frem i øreproppjungelen ettersom markedet nærmest flommer over av produkter, men hvis du er ute etter ørepropper med myke silikonpropper og kanskje støydemping, kan vi trekke frem følgende alternativer til OnePlus Buds Pro:

For eksempel Samsung Galaxy Buds Pro som er blant de beste vi har testet. I skrivende stund er prisen rundt den samme som OnePlus Buds Pro.

Vi kan anbefale Jaybird Vista 2 dersom du ønsker propper som sitter ekstra godt i øret. Prisen på disse er snaut 2000 kroner.

Samtidig kan det være lurt å ta en titt på LG Tone Free FN7 som skårer høyt på det viktigste og som attpåtil har integrert UV-lys for rens av proppene.

Dersom det er Apple som gjelder, slår vi et slag for Apple AirPods Pro som kanskje er de beste øreproppene for iPhone.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer