OnePlus 7T Pro

Test: For et råskinn!

OnePlus leverer nok en solid toppmodell, men det er ikke store forskjeller mellom standard- og T-modellen.

RÅSKINN: OnePlus 7T Pro er kanskje ikke store oppgraderingen fra OnePlus 7 Pro, men for en telefon! Foto: Martin Kynningsrud Størbu
RÅSKINN: OnePlus 7T Pro er kanskje ikke store oppgraderingen fra OnePlus 7 Pro, men for en telefon! Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har faktisk ikke gått mer enn fem måneder siden vi testet den forrige OnePlus-telefonen, men det kinesiske selskapet har de senere årene satset på to lanseringssykluser i året.

I høst lanseres OnePlus 7T og 7T Pro, der sistnevnte nettopp har blitt vist frem for første gang i London. Vi er litt usikre på hva tanken bak denne strategien er, for det er ikke store forskjeller på 7 og 7T-telefonene.

Nykommeren har en litt kraftigere prosessor - Snapdragon 855+ (versus Snapdragon 855 hos 7 Pro) og enkelte kameranyheter, men ellers er disse to telefonene svært så like.

Du får den samme, flotte skjermen med 90 Hz-oppfrisking, samme raske ytelse og fingersensor under skjermen, lynrask lading og enestående byggekvalitet - og det uten å betale et femsifret beløp.

Pris ved lansering (modellene med 256 GB lagring og 8 GB minne):

  • OnePlus 7 Pro: 7499 kroner
  • OnePlus 7T Pro: 7699 kroner

OnePlus 7T Pro

Designmessig er det vanskelig å skille de to mobilene fra hverandre. Begge har en fremside med syltynn ramme rundt skjermen - uten mobilhakk - der frontkameraet er skjult inne i mobilen og popper opp når det trengs. Som når du tar selvfotoer eller bruker ansiktsopplåsning.

Også baksiden er svært lik med et vertikalplassert trippelkamera og en matt glassoverflate med et fargespill avhengig av hvordan lyser treffer den. Som med OnePlus 7 Pro, er 7T Pro etter vår mening blant de lekreste telefonene på markedet.

De matte designet har også en ekstra bonus ved at fingermerker ikke er like synlige som på enheter med blankt glass.

Blåfargen, Haze Blue, er litt lysere enn OnePlus 7 Pros Nebula Blue:

MANGE LIKHETER: OnePlus 7 Pro til venstre, OnePlus 7T Pro til høyre. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
MANGE LIKHETER: OnePlus 7 Pro til venstre, OnePlus 7T Pro til høyre. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Samme design betyr i tillegg at OnePlus 7T Pro har to knapper, for volum og strøm, og en lydbryter som gjør at du enkelt kan veksle mellom stille, vibrering og lyd. Nåværende OnePlus-eiere, men også dem med iPhone, vet hvor kjekk det er med en slik bryter.

Samtidig har mobilen hverken tradisjonell lydkontakt eller støtte for trådløs lading, selv om baksiden er i glass.

F-A-B-E-L-A-K-T-I-G skjerm

Felles er også den lekre skjermen som overgår det meste annet på mobilmarkedet. OnePlus 7T Pro har en skjerm med en oppfriskingsfrekvens på 90 Hz, vanlige smarttelefoner ligger på 60 Hz, og det betyr at alt flyter litt glattere. Du merker det spesielt når du blar nedover i menyer eller sveiper rundt i Android 10 - alt flyter så mye bedre enn vi er vant med fra andre toppmodeller.

Den eneste ulempen, to hvis du tar med at det er nedtur å gå tilbake til en annen mobil etter å ha blitt vant til 90 Hz-skjerm, er at dette drar litt ekstra batteri. Så hvis du ønsker best mulig batteritid, kan du bytte til 60 Hz i telefonens innstillinger.

Da kan du også aktivere en lavere skjermoppløsning - fra 3120 x 1440 til 2340 x 1080 piksler. Selv har vi satt mobilen til Autobryter som veksler automatisk oppløsning basert på appen vi bruker eller hva vi bruker telefonen til.

Skjermen til OnePlus 7T Pro er blant de beste på markedet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Skjermen til OnePlus 7T Pro er blant de beste på markedet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Ellers kan vi gjenta det vi skrev om skjermen til OnePlus 7 Pro: 6,67 tommer, AMOLED, høy oppløsning på nevnte 3120 x 1440 piksler, gode farger, dypt sortnivå og meget god innsynsvinkel, men også at skjermen til tider er irriterende lyssvak når vi låser opp mobilen. Det virker fortsatt som om algoritmene for lysstyrke ikke er helt ordentlig skrudd til.

Android 10 pluss OxygenOS

OnePlus er kjent for å være raskt ute med å slippe oppdateringer til sine smarttelefoner, som betyr at OnePlus 7-serien for lengst har kunnet oppgradere til Android 10, mens for eksempel Samsung Galaxy S10- og Note 10-eiere må trolig vente til nyåret for nyeste Android.

Da er det ikke så overraskende at Android 10 ligger forhåndsinstallert på både OnePlus 7T og 7T Pro fra fabrikk.

Enkelte produsenter, som Huawei og Samsung, er kjent for å gjøre tilpasninger på Android. Huawei med EMUI og Samsung med OneUI. OnePlus gjør også tilpasninger med sitt OxygenOS, men endringene er visuelt mye mindre enn det de ovennevnte produsentene leverer.

OxygenOS fremstår som en ren utgave av Android, men med visse endringer. Som standard har brukergrensesnittet en egen «OnePlus»-meny når du sveiper til høyre på hjemskjermen, men du kan også bytte til mørk modus og endre aksentfarge.

Én ting vi savner fra Samsungs OneUI, og som kom i Apples iOS 13, er muligheten til å stille inn slik at mørk modus aktiveres til gitte tidspunkter eller ved solnedgang. Det er ikke like praktisk å bytte til mørk modus manuelt hver kveld.

OnePlus 7T Pro har derimot støtte for tidsinnstilling på nattmodus, som reduserer blått lys og gir skjermen en varmere fremtoning.

Noe av det vi liker godt med OxygenOS, er at det ikke fyller opp Android med egne OnePlus-apper. Så du finner ingen OnePlus-kalenderapp eller en e-postapp fra OnePlus, men noen egne ting er jo. For eksempel Zen mode, som skal hjelpe deg å legge vekk telefonen - for hvem har ikke behov for det fra tid til annen?

Med Zen mode kan du ta en etterlengtet pause fra telefonen, og du kan faktisk kun ta bilder, ringe nødanrop og motta samtaler - alt annet er sperret. Du velger et tidsintervall på mellom 20 og 60 minutter, og det er ikke mulig å deaktivere modusen når nedtellingen er i gang, selv ikke ved å slå telefonen av og på.

Så du bør unngå å aktivere Zen mode på togturen hjem fra jobb hvis du har Vy-billetten på appen. Det er kjedelig hvis det kommer noen kontrollører og så er mobilen din sperret.

Litt kraftigere

OnePlus 7 Pro drives av Qualcomm Snapdragon 855, mens 7T Pro har Snapdragon 855+ innabords. Forskjellen mellom de to brikkesettene er ikke betydelig. 855+ har litt høyere frekvens på prosessor- og grafikkprosessorene, men ellers er det stort sett likt.

Det kommer godt frem i ytelsestestene der det nærmest er dødt løp i Geekbench og PCMark, og forskjellene er størst i AnTuTu-appen som måler systemytelsen og 3DMark som måler grafikkytelse. Her leverer nykommeren rundt 10 prosent bedre.

Du vil dermed neppe merke noe forskjell i faktisk bruk, uten at det er noe negativt. OnePlus 7 Pro er en lynrask telefon som ikke lar seg stresse av de tyngre appene og det hjelper jo godt med flyten at skjermen er på 90 Hz.

OnePlus 7T Pro er for øvrig utstyrt med lagringsminne på 256 GB og arbeidsminne på 8 GB.

Batteritiden er derimot noe som ikke imponerer oss, til tross for at batterikapasiteten er på hele 4085 mAh. Etter en dags bruk med musikkstrømming, surfing, mye prat på diverse lynmeldingstjenester og litt ringing, ligger batterinivået på mellom 20 og 30 prosent. En liten indikasjon på at selv om batterikapasiteten vokser og vokser, gjenstår det litt optimaliseringsjobb på smarttelefonene.

Men merk altså at du kan spare noe strømforbruk der om du går ned fra 90 til 60 Hz.

Test: For et råskinn!
UNDERSIDEN: microSIM. USB-C og høyttalergrill. Lydkontakten kan du se langt etter. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
UNDERSIDEN: microSIM. USB-C og høyttalergrill. Lydkontakten kan du se langt etter. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Heldigvis lader OnePlus 7T Pro hurtig. Faktisk veldig hurtig, og kun slått av Huawei P30 Pro: over 40 prosent på et kvarter og nærmere 90 prosent på tre kvarter.

OnePlus 7T Pro har nemlig samme standardlader som forgjengeren. Altså en «Warp charge»-lader på 30 watt som lader opp mobilen med forrykende hastigheter, og det uten at telefonen blir spesielt varm - ei heller hvis du spiller mens den lades.

Mye av det samme

Denne testen ble nesten en sammenlikning med OnePlus 7 Pro, noe som egentlig er naturlig ettersom de telefonene er mer eller mindre identiske. På kamerafronten har det skjedd enkelte endringer, men ikke mange.

Hovedtrekk

OnePlus 7 Pro OnePlus 7T Pro
Sensor 148 MP, f/1.6, PDAF+LAF, OIS48 MP, f/1.6, OIS, PDAF+LAF+CAF
Sensor 28 MP, telefoto, f/2.4, 3x zoom, OIS8 MP telefoto f/2.4. 3x zoom, OIS
Sensor 316 MP, ultravid 13mm, f/2.2, AF16 MP, ultravidvinkel 13 mm, f/2.2, AF

Under kan du se et par eksempler på portrettmodusen til mobilen, og som OnePlus 7 Pro, er ikke resultatet like godt som hos de beste konkurrentene leverer.

PORTRETT: Dybdeeffekten er helt OK, men OnePlus 7T Pro har samme problem som forgjengeren ved at detaljer forsvinner. Se for eksempel på skjegget til Elias.
PORTRETT: Dybdeeffekten er helt OK, men OnePlus 7T Pro har samme problem som forgjengeren ved at detaljer forsvinner. Se for eksempel på skjegget til Elias. Vis mer
Portrett tatt fra samme sted som i bildene over, men med vidvinkel aktivert.
Portrett tatt fra samme sted som i bildene over, men med vidvinkel aktivert. Vis mer

Ett sted OnePlus 7T Pro-kameraet kommer litt til kort, er at det er litt tregt til å ta bilder. Det går ofte litt tid fra du trykker til bildet blir tatt, og det merker vi spesielt i litt mørkere omgivelser, noe som gjør det vanskelig å ta bilder av objekter som er i bevegelse. Kjedelig hvis du er den hvis kamerarull består av 90 prosent kattebilder, eventuelt prøver å fange et barn i skibakken med mobilkameraet.

KATT I BEVEGELSE 1: Uskarpt foto.
KATT I BEVEGELSE 1: Uskarpt foto. Vis mer
KATT I BEVEGELSE 2: Uskarpt foto.
KATT I BEVEGELSE 2: Uskarpt foto. Vis mer

Videoopptak gjøres i maksimalt 4K-oppløsning og med 60 bilder i sekundet. Hovedkameraet støtter også full-HD ved 60 bilder i sekundet, samt sakte film i inntil 720p ved 960 bilder i sekundet.

En videoegenskap OnePlus 7T Pro kan skilte med, som ikke er tilgjengelig på forgjengeren, er en superstabil modus for video som kombinerer optisk og elektronisk bildestabilisator til det OnePlus omtaler som «hybrid image stabilisator» (HIS) og leverer overraskende stabil video.

Under kan du se to eksempler på hvordan mobilen presterer i mørke omgivelser. Det du kan se spesielt fra det første bildet, er at nattmodusen kommer litt til kort ved lengre lukkertider, og resultatet er at bildet blir uskarpt. Resultatet blir riktig nok bedre bilde nummer to som er litt mer opplyst.

Nytt er dessuten en supermakrofunksjon med en nærgrense på imponerende 2,5 centimeter - det er tilsvarende Huawei P30 Pro. Under kan du se to eksempler på makromodusen i aksjon.

Test: For et råskinn!
Test: For et råskinn!

Kameraappen er forholdsvis enkel og forseggjort. Du finner de mest brukte modiene nærmest lukkerknappene og kan enkelt bytte mellom zoomnivåer på inntil 10x - husk at optisk er maksimalt 3x zoom og alt over det er digitalt.

For ytterligere modier sveiper du opp eller til siden, alt ettersom hvordan du holder telefonen, og her ligger blant annet portrett, pro, sakte film og panorama. Selv om vi liker å ta bilder i manuell modus på systemkamera, merker vi at vi sjeldent bruker noe annet enn auto på smarttelefoner. Dog er det én ting vi savner fra pro er det innebygde vateret som hjelper deg å ta vannrette bilder.

Periskopkameraet er på plass. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Periskopkameraet er på plass. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Konklusjon

OnePlus fortsetter å imponere oss med knallgode og velbygde telefoner til en forholdsvis hyggelig pris, spesielt hvis vi ser hva konkurrentene tar for sine modeller.

Som forgjengeren, er OnePlus 7T Pro god på det meste, uten at vi selv føler det er noen betydelige forskjeller mellom de to modellene.

Test: For et råskinn!

Som igjen får oss til å stille spørsmål rundt tanken bak å slippe to så gode telefoner med så kort mellomrom, eller fire hvis du tar med OnePlus 7 og 7T.

Uansett. Med et Huawei i krisemodus i Europa, seiler den kinesiske mobilkollegaen OnePlus opp til å bli et svært attraktiv alternativ for dem som er ute etter mobiltelefon som har det meste til en god pris.

>> Her finner du Dinsides mobiltester

Testresultat

OnePlus 7T Pro

Ekstremt god ytelse, særdeles god skjerm med veldig lite ramme, veldbygd, meget godt kamera, meget rask lading, hurtig fingersensor lavere priset enn konkurrentene

Høyt strømforbruk og bare middels batteritid. enkelte detaljer forsvinner i portrettfoto, treg utløser.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer