TEST: HTC Tattoo Android-mobil

Googles operativsystem vokser og vokser for hver dag som går. Her er billigmobilen som skal gi Android til folket.

LITEN OG NETT: Og ganske lett. HTC Tattoo er kanskje ikke like opprørsk som en ryggtatovering, men kan i det minste skifte ham når eieren går lei av standardutseendet.
LITEN OG NETT: Og ganske lett. HTC Tattoo er kanskje ikke like opprørsk som en ryggtatovering, men kan i det minste skifte ham når eieren går lei av standardutseendet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den taiwanske mobilprodusenten HTC har de siste årene bare blitt bedre og bedre med å lage brukergrenesnitt som er både innbydende og funksjonelle, selv når de har måttet kle opp gamle Windows Mobile i ny drakt.

De var en av de første som tok i bruk Googles fleksible, mobile operativsystem,, og med HTC Tattoo begår de sin tredje smartmobil med Android installert.

You know - for the kids(*)

Tattoo har et navn som ganske tydelig markerer hvor i markedet mobilen har tenkt å slå seg ned: HTC tenker mest på den oppvoksende slekt, noe som understrekes gjennom utvalget utskiftbare deksler som er, eller vil bli, tilgjengelig for de estetisk rastløse.

Designet er ikke helt ulikt mobilen vi lenket til i første avsnittet, HTC Touch, og sammenliknet med for eksempel HTCs nest-ferskeste Android-mobil, Hero er alt noe mindre. Skjermen måler 2.8 tommer, vekta lander på 113 gram, mens de fysiske målene totalt sett er langt mer beskjedne enn hos den heltemodige storebroren.

Skjermen er trykkfølsom, og altså dessverre av den klassiske, eldre typen. Både HTC Hero og iPhone benytter seg av såkalte berøringsfølsomme skjermer, der bare en ørliten berøring er nok til at fingertrykket og -bevegelsene registreres. På Tattoo må du være mer bestemt når du for eksempel starter et program eller skriver tekstmeldinger, og selv om HTC har gjort en bra jobb med å minske avstanden mellom de to teknologiene, er fortsatt en berøringsfølsom skjerm å foretrekke - i det minste for min egen del.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer