Fitbit Sense 2 og Inspire 3

TEST: Imponerer

Det er stor prisforskjell, men er det verdt å bla opp?

NYKOMMERE: To av de nyeste klokkene i Fitbit-familien imponerer. Foto: Celina Stamper
NYKOMMERE: To av de nyeste klokkene i Fitbit-familien imponerer. Foto: Celina Stamper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide har over en lengre periode testet Fitbits nye Sense 2 og Inspire 3.

Lurer du på hva slags treningsklokke du ønsker deg til jul? Kanskje dette hjelper deg litt videre.

Mens den ene koster 3199 kroner, ligger den andre på 999 kroner. Men hvor stor forskjell er det egentlig?

Sense 2 (3199 kroner)

Nye Sense 2 er en fullspekket helsemåler og treningsklokke med god batteritid, oversiktlig design og mange nyttige funksjoner.

STILIG: Nye FitBit Sense 2 er stilren og har det aller meste. Foto: Celina Stamper
STILIG: Nye FitBit Sense 2 er stilren og har det aller meste. Foto: Celina Stamper Vis mer

Noe som skiller denne modellen fra de øvrige er blant annet EKG-måling, kontinuerlig stressmåling og hudtemperatur.

Design

Den nye Sense 2 føles eksklusiv og fin med en metallramme rundt og en god skjerm som viser mye. Skjermen er OLED og har fine farger, spesielt ved egenvalgt bilde som bakgrunn.

Kombinert med en brun skinnrem er denne helt klart designfavoritten, men silikonremmen kommer også i stilige farger og føles solid ut.

Funksjoner

Det sies at batteriet skal vare i over seks dager, i tillegg til at man får ladet opp klokka nok til én dags bruk på bare tolv minutter!

Selv opplevde jeg at den varte i ei uke etter at jeg hadde ladet den over natta før jeg startet å teste den. Dette inkluderte bare én treningsøkt og for øvrig vanlig hverdagsbruk.

Et stort pluss med denne klokka over de billigere modellene er muligheten til å kunne betale med bare ett trykk. Denne funksjonen har også Versa-modellen som er en del billigere.

Under en treningsøkt på mølla opplevde vi flere ganger at treningsøkta plutselig forsvant etter et par minutter. Da hadde vi trykket på «trening» og deretter valgt «tredemølle». Dette kan ha vært en brukerfeil, men etter at det skjedde to ganger på rad ble det irriterende.

På den andre siden skulle jeg ønske en klokke i denne prisklassen kunne koble seg på musikkavspilling fra mobilen. Likevel sier klokka ifra når man får tekstmelding eller noen ringer deg, med vibrasjoner og forhåndsvisning av navn og melding. Dette har vært veldig fint når en ikke har telefonen i nærheten, og man kan til-og-med svare eller legge på.

Som en ren helse- og treningsklokke er denne et godt valg, dersom du har tid til å selv vurdere ditt eget humør for å gi maks uttelling i stressmålingene. I tillegg må du synkronisere klokka med appen for å se søvnscoren din.

Inspire 3 (999,-)

I denne klokka får du først og fremst en god skritteller, pulsmåler, søvnsporing og måling av oksygenmetning i blodet ved søvn for å nevne noen.

Den lille Inspire 3 gjør ikke mye ut av seg, men er fin å se på og gir mye. Foto: Celina Stamper
Den lille Inspire 3 gjør ikke mye ut av seg, men er fin å se på og gir mye. Foto: Celina Stamper Vis mer

Litt mer teknisk finner du altså et 3-akset-akselerometer, innebygd SpO2 måler og optisk pulssensor i denne klokka.

Klokka oppleves nokså rask og motiverende med jevnlige påminnelser om å reise seg opp for å gå de 250+ skrittene i timen.

Denne klokka er for deg som ønsker å holde oversikt over hverdagsmosjonen din. Det er enkelt å stille inn på ulike treningstyper du ønsker skal dukke opp på klokka og disse kan man også endre på i appen. I appen er det seksten ulike treningssnarveier man kan velge mellom, men bare seks av disse kan man få opp på klokka.

Design

Jeg har tidligere testet Inspire HR og vært fornøyd med denne gjennom flere år. Inspire-modellene er lite til bry på håndleddet og ser stilrene ut.

Jeg liker godt silikonreima og føler at klokka sitter solid på hele dagen. Så godt, at jeg faktisk ikke tenker over at det er en klokke på hånda før jeg får et varsel.

Det er ikke lenger sideknapp for å vekke telefonen, men snarere en funksjon der man holder på hver side av klokka for å vekke den. Dette fungerte også veldig fint, i og med at det er sånn man holder for å trykke inn den fysiske knappen.

Funksjoner

Når det gjelder displayet er det klart og fint, men jeg opplever at noen ikoner "kuttes" av i toppen på grunn av skrollefunksjonen. Dette ser litt rotete ut, så jeg hadde kanskje heller foretrukket at de ulike funksjonene kom på en side hver.

Også på Inspire 3 får man varsling ved innkommende tekstmeldinger og telefoner. Her får man forhåndsvisning av tekstmelding og ser navnet på den som ringer. Man kan ikke styre samtaler.

Batteritida på denne klokka er en del lenger enn på Fitbit Sense 2. Det gir mening gitt flere ulike funksjoner, men av det jeg har brukt klokka til i hverdagen, har det lange batteritida på Inspire 3 vært veldig kjekt. Det gikk fort halvannen uke før jeg begynte å på påminnelser om å lade klokka igjen, noe som gjør denne klokka til en lavterskel helsesporer.

En positiv nyhet med Inspire 3 er at man kan kjøpe en klips til å putte selve klokka inni, slik at den kan festes på klær eller utstyr mens man trener. Dette er spesielt nyttig dersom man ikke ønsker å ha den rundt håndleddet.

Konklusjon

Dersom du har koblet Fitbiten din opp mot en app, noe man bør gjøre, er mye gjort. Spesielt med tanke på gps-sporingen som funker via app på Inspire 3 eller inni klokka på Sense 2.

For mitt hverdagsbruk opplevde jeg at Inspire 3 var bedre, i og med at jeg bare så etter antall skritt og likte å sjekke pulsen en gang iblant. Det var også interessant å følge med på søvnscoren.

Du bør også tenke over at for å få utnyttet deg av klokkas fullstendige muligheter, så kan det være lurt å abonnere på Fitbit Premium. Dette er uansett litt dyrt ettersom det koster 119 kroner i måneden, eller 949 kroner for ett år. Hadde det ikke vært for at man får med premium-versjonen i et halvt år med på kjøpet, er jeg usikker på om det er noe jeg hadde investert i.

Noe å tenke på er at gjennom alle de ulike Fitbit-klokkene jeg har prøvd, har ingen av laderne vært like. Det hadde vært ønskelig med en felles ladeform på klokkene, men dette er ikke noe som går utover ytelsen.

SITTER GODT: Silikonremmene sitter godt, men er samtidig mye og litt glatte. Foto: Celina Stamper
SITTER GODT: Silikonremmene sitter godt, men er samtidig mye og litt glatte. Foto: Celina Stamper Vis mer

Skulle jeg kjøpt en av disse ville jeg personlig gått for den rimelige varianten. Denne konkurrerer på topp! Dette er et mer gavevennlig prisalternativ og gir veldig mange funksjoner kombinert med appen til en rimelig penge.

Men dersom du interesserer deg i litt mer detaljert helsedata og du ønsker en klokke som du i tillegg kan tæppe i kassa på butikken og svare på samtaler med er Sense 2 en flott klokke.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer