TEST: Logitech Keys-To-Go

Hendig iPad-tastatur for deg som bare vil skrive av og til.

KOMPAKT: Logitechs nye Keys-To-Go tar ikke opp mye ekstra plass i sekken eller veska. Foto: KIRSTI ØSTVANG
KOMPAKT: Logitechs nye Keys-To-Go tar ikke opp mye ekstra plass i sekken eller veska. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På jakt etter et tastatur til iPad-en, men ønsker ikke en klumpete løsning som er bygget inn i et deksel? Kanskje fordi du ikke har behov for å bruke det til enhver tid?

Tastaturdekslene kan være praktiske, men kan også gjøre nettbrettet tykkere og tyngre enn nødvendig.

TEST: Magnetic Air – tastaturet som gjør iPad til en PC

Om du ønsker noe enklere og mer portabelt, kan Logitechs nye Keys-To-Go være akkurat det du er ute etter.

Det er et utrolig tynt og lett trådløst Bluetooth-tastatur til iPad. Og det er midt i blinken for deg som bare vil skrive av og til.

Microsoft-inspirert design

Microsoft bør nok føle seg beæret når de ser det nye Logitech-tastaturet. Det minner om deres Touch Cover-deksel til Surface, men er litt mindre. Det skal heller ikke festes på iPad-en, men er frittstående.

Keys-To-Go er laget av et stoff Logitech kaller FabricSkin, som er et mykt, nesten gummiaktig væskeavstøtende materiale. Du kan ikke hive det i oppvaskmaskinen, men du kan tørke det av om du velter en kopp kaffe på det. Bare pass på så det ikke kommer vann i ladeporten på siden.

GJØR IPAD-EN TIL SURFACE:: Logitech-tastaturet ligner på Microsofts Surface-tastatur. Foto: KIRSTI ØSTVANG
GJØR IPAD-EN TIL SURFACE:: Logitech-tastaturet ligner på Microsofts Surface-tastatur. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


SLANKT: Keys-To-Go er flat som en (litt tykk) pannekake. Foto: KIRSTI ØSTVANG
SLANKT: Keys-To-Go er flat som en (litt tykk) pannekake. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Behagelig å skrive på

Selv om Keys-To-Go er flatt, er det behagelig å skrive på. Tastene er mekaniske, så du har likevel litt motstand når du skriver. Med unntak av den øverste radene, er tastene i normal størrelse, så de er enkle å treffe. Lydløse er de også.

NORSK OPPSETT: Keys-To-Go har alle tegnene du trenger for å skrive på norsk. Den øverste raden med smale taster er spesielle iOS-hurtigtaster. Foto: KIRSTI ØSTVANG
NORSK OPPSETT: Keys-To-Go har alle tegnene du trenger for å skrive på norsk. Den øverste raden med smale taster er spesielle iOS-hurtigtaster. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


I tillegg har Logitech utstyrt det med et sett iOS-spesifikke taster for å gå tilbake til hjemskjermen, åpne multitasking-menyen, åpne Spotlight-søket, velge språk på tastaturet, ta en skjermdump, styre musikkavspilling og justere volum.

LES OGSÅ: Tastaturet som kan brukes med «alt»

Det er nyttig og åpner for mer effektiv bruk av iPad-en. Du har også mer PC-lignende funksjoner som Fn-C, Fn-V, Fn-X, som fungerer som kopier, lim og klipp.

KJAPP OG ENKEL TILKOBLING:  Når du først har paret iPad-en med tastaturet, er det ingen sak å ta det i bruk. Det finnes en egen tast for å gjøre tastaturet Bluetooth-søkbart. Foto: KIRSTI ØSTVANG
KJAPP OG ENKEL TILKOBLING: Når du først har paret iPad-en med tastaturet, er det ingen sak å ta det i bruk. Det finnes en egen tast for å gjøre tastaturet Bluetooth-søkbart. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Den perfekte kombinasjonen?

KAN SKLI: Det eneste lille "problemet" med Keys-To-Go er at det har en tendens til å skli på de aller glatteste overflatene.  Foto: KIRSTI ØSTVANG
KAN SKLI: Det eneste lille "problemet" med Keys-To-Go er at det har en tendens til å skli på de aller glatteste overflatene. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Vi har etter hvert testet mange nettbrett-tastatur, veldig mange av dem fra Logitech, som kan sies å ha blitt en slags konge av på denne fronten. Keys-To-Go seiler opp som en av de aller beste til nå.

Et godt nettbrett-tastatur bør være hendig, lett å bruke, lades sjelden (vi har brukt det i nesten to måneder uten å måtte lade) og det gjør heller ingenting om det ser kult ut i samme slengen. Logitechs nye tilskudd har alle de egenskapene.

Noen ønsker kanskje et tastatur integrert i et deksel, og det kan være praktisk å måtte slippe å bære med seg flere ting i sekken eller veska.

Keys-To-Go tar imidlertid ikke mye ekstra plass. Det at det ikke er låst fast til én spesiell iPad-design, gjør også at det kan brukes når man oppgraderer til en ny modell, eller på tvers av iPad-er, både store og små.

Ja, du kan til og med bruke det med iPhone-en og Apple TV-en om du vil. Anvendeligheten gjør at den litt stive prislappen på 700 kroner er litt lettere å svelge.

LES OGSÅ: Test skrivehastigheten din

MEN DU BØR HA ET DEKSEL TIL IPAD-EN: For det er likevel lettere å skrive når skjermen står oppreist.  Foto: KIRSTI ØSTVANG
MEN DU BØR HA ET DEKSEL TIL IPAD-EN: For det er likevel lettere å skrive når skjermen står oppreist. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Testresultat

Logitech Keys-To-Go

Tynt og lett, enkelt å ha med seg, pen design, behagelig og enkelt å skrive på, kjekke iOS-hurtigtaster, tåler en kaffesøl, tre måneders batteritid.

Litt høy pris.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer