TEST: Ndrive G800 vs. Blaupunkt TravelPilot 500

To nye måter å tenke bilnavigering.

TEST: Ndrive G800 vs. Blaupunkt TravelPilot 500
Publisert
Sist oppdatert

GPS-teknologien har i en periode ligget i en aldri så liten dvale, der veletablerte merkenavn som TomTom og Garmin i større og større grad har syntes å raffinere produktene heller enn å gjøre radikale, nye grep.

Derfor er det fint å kunne kjøre en superduell (vi leser også tabloidaviser) mellom en ganske ukjent og en helt ukjent GPS-produsent, som begge forsøker å snu litt på navigeringsflisa.

De to duellantene er henholdsvis Blaupunkt TravelPilot 500 og Ndrive G800, og på hver sin måte representerer de to enhetene et forsøk på å ta GPS-teknologien i, bokstavelig talt, nye retninger.

Veldig kort forklart så setter begge GPSene den tradisjonelle, grafiske 2D eller 3D-måten å vise kartet på til side, selv om den naturligvis kan brukes som en backup-løsning på begge GPSene hvis nyvinningene svikter.

Vi begynner med Blaupunkt, så går vi over til - riktig - Ndrive.

Blaupunkt-navigasjon

Blaupunkt har installert et lite to-megapiksel-kamera på baksiden av GPSen, som viser et utsnitt av akkurat det samme du ser når du ser gjennom frontruta. Over denne videostrømmen ligger det på skjermen til enhver tid store, grafiske symboler som forteller deg hvor du skal kjøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer