iPad mini 6. gen

TEST: Nesten uten konkurrenter

Nye iPad mini er kraftig forbedret.

IPAD MINI 2021: Apple har sannelig ikke spart på mye under utviklingen av sjette generasjon iPad mini. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
IPAD MINI 2021: Apple har sannelig ikke spart på mye under utviklingen av sjette generasjon iPad mini. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple har for lengst gjort nettbrettmarkedet til sitt og dominerer stort, med Android og Windows et stykke bak.

Det startet i 2010 med lanseringen av den første iPaden, og senere har Apple utvidet med flere formfaktorer og funksjoner som i mini- og Pro-seriene.

iPad mini har kanskje virket som «glemt» av Apple, men i forfjor fikk den en etterlengtet oppgradering. Blant annet med støtte for Apple Pencil, men årets iPad mini har kanskje fått den største oppgraderingen siden den første utgaven.

iPad mini 2021

Faktisk er det mange nyheter og forbedringer med sjette generasjon iPad mini. Først og fremst designen som er i samme stil som iPad Pro og iPhone 12- og iPhone 13-serien med rette kanter, og vi er neppe alene om å synes at årets iPad mini er den fineste til nå.

Den kommer i fire fargevalg: stellergrå, rosa, stjerneskinn, som ser litt gullaktig ut, og lilla, som vi har fått inn til test.

Skjermen er vokst til 8,3 tommer, uten at selve enheten har blitt noe større. Apple har barbert vekk noe av rammen rundt skjermen, noe de blant annet har fått til ved å flytte Touch ID til på-knappen øverst på enheten – noen centimeter unna volumtastene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer