TEST: Nokia E75

Overraskende elegant tungvekter.

TEST: Nokia E75
Publisert
Sist oppdatert

Definisjonene på hva som egentlig er en smarttelefon blir vagere og vagere etter hvert som andelen mobiltelefoner på markedet med såkalt "avansert funksjonalitet" nærmer seg 80 prosent - eller deromkring.

Nokia E75s tilhørighet er det uansett liten tvil om. Dette er smartmobil fra øverste hylle.

Det er snart to år siden vi testet Nokia E90 Communicator, monstermobilen som E75 på mange måter kan sees på som en forlengelse og forbedring av - ihvertfall så lenge du ikke er avhengig av E90s veldig store og litt pussig formaterte skjerm.

Designmessig er dette et kvantesprang framover for veldig viktige forretningsfolk med store mobilbehov. Telefonen føles med sine 139 gram relativt tung i hånda, men tatt i betraktning at du kan rulle ut et fullt qwerty-tastatur er ikke dét noe å klage over.

Med unntak av den knallrød versjonen ser E75 ser like saklig ut som en årsrapport, og føles solid både med og uten utslått fulltastatur. Den er ikke spesielt mye tykkere enn en iPhone, og har solide taster på oversiden og på qwerty-delen. Sistnevnte er beregnet for lange eposter (og kanskje til romanutkast fra slitne børsmeklere som ønsker å bytte karriere), og gjør i så måte en helt grei jobb.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer