Yale Linus

TEST: Ny smartlås – nesten innertier

Det meste er bra med Yales nye smartlås, men det er et par ting du bør være obs på før du kjøper.

YALE LINUS: Dørlåsgiganten Yale introduserer en smartlås som fungerer på den eksisterende låsen din. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
YALE LINUS: Dørlåsgiganten Yale introduserer en smartlås som fungerer på den eksisterende låsen din. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Smarthus har vært noe av det mest interessante på teknologifronten de senere årene, og stadig flere gjør boligene sine smarte og delvis automatiserte for å gjøre hverdagen litt enklere.

Det første steget inn i den smarte verden, er å gå til innkjøp av smarte lyspærer som kan styres på telefonen og automatiseres slik at de skrur seg og på gitte tidspunkter. Smarte kontakter er også noe av det første smarthusferskinger kjøper.

Dette er to type produktgrupper som ikke krever store inngrep i boligen, ettersom man bare kobler til en stikkontakt og skifter ut lyspærer.

Et neste steg på veien kan være å gjøre ytterdøra smart, noe som krever en del mer arbeid og som også koster litt mer.

Yale Linus

Du har for eksempel Yale Doorman, trolig Norges mest populære smartlås, som krever at du bytter ut både dørhåndtak og låssylinder, men det finnes også enklere løsninger som gjør den nåværende dørlåsen din smart.

Danalock er nok den mest kjente her. Dette er en smart dørlås der du bytter ut vrimekanismen på dørlåsen din, og deretter kan Danalock låse opp døra di automatisk eller du kan gjøre det via mobilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer