TEST: Polar A360

Mer for trening enn logging av hvilepuls.

BLANT DE BESTE VI HAR TESTET: Polar A360 er rykende fersk - og et av de beste aktivitetsarmbåndene vi har testet. Men det er kanskje mer for deg som allerede er i gang med trening - enn for deg som ønsker en dytt opp av sofaen. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
BLANT DE BESTE VI HAR TESTET: Polar A360 er rykende fersk - og et av de beste aktivitetsarmbåndene vi har testet. Men det er kanskje mer for deg som allerede er i gang med trening - enn for deg som ønsker en dytt opp av sofaen. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Polar A360 er rykende fersk på markedet, og har ankommet norske butikkhyller akkurat i tide til julehandelen.

Polar er velkjent fra treningskretser for sine pulsklokker for trening, og har der både enklere og veldig avanserte modeller, fra rimelig til dyrt.

Det nye aktivitetsarmbåndet, ligger imidlertid i det øvre prissjiktet sammenliknet med hva annet som finnes på markedet av liknende produkter.

Polar A360 koster rundt 1.900 kroner. Til sammenlikning koster Fitbit Charge HR, som er et av de aktivitetsarmbåndene vi har testet og som vi liker aller best, cirka 1.300 kroner. Det er ganske stor forskjell.

LES OGSÅ: 5 smarte ting et aktivitetsarmbånd kan gjøre

Mer for trening?

GOD PÅ TRENING: Polar kan trening, og dette får du også utbytte av med aktivitetsarmbåndet- Foto: KRISTIN SØRDAL
GOD PÅ TRENING: Polar kan trening, og dette får du også utbytte av med aktivitetsarmbåndet- Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
SLIK SER DAGEN UT: Slik har dagen vært, inndelt i ulik grad av aktivitet. Du kan se forklaring på graden av aktivitet, nederst på skjermen. Foto: KRISTIN SØRDAL
SLIK SER DAGEN UT: Slik har dagen vært, inndelt i ulik grad av aktivitet. Du kan se forklaring på graden av aktivitet, nederst på skjermen. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis merPå bruksanvisningen på Polars aktivitetsarmbånd står det «Kondisjonsregistrering med håndleddsbasert hjertefrekvens». Og akkurat det er ganske viktig:

Vi synes Polar A360 er mer for treningsregistrering, enn for registreringer av daglig aktivitet, hvilepuls og søvnregistreringer. Det er med andre ord mer for deg som allerede er aktiv, enn for deg som vil ha en dytt opp av sofaen.

Joda; treningsarmbåndet kan gi deg mosjonsvarsler og lar deg logge daglig aktivitet også - men det virker ikke som like viktig ut fra den informasjonen som er tilgjengelig på klokka eller i appen.

Når det kommer til treningsklokker, har Polar inntil nå sverget til målinger med pulsbelte - fordi de har ment at dette er det som gir mest nøyaktige målinger. Og slik er det jo også.

Når de nå har lansert en aktivitetsklokke med optisk pulsmåling på håndleddet, er det i seg selv en revolusjon fra Polar.

Se også vår test av ørepropper med pulsmåling

Men hvor godt virker det?

Vi har testet aktivitetsarmbåndets pulsmåling opp mot vanlige pulsklokker. Ved første test brukte vi en Polar pulsklokke med tilhørende pulsbelte.

Fra det vi kunne se i løpet av den første delen av treningsøkten, er pulsmålingen på håndleddet ganske nøyaktig. Den har noe forsinkelse i forhold til registreringene fra pulsbeltet, men dette er ikke noe en vanlig mosjonist vil ha noe å utsette på: Det er nøyaktig nok.

En annen ting er at du kan koble A360 til et pulsbelte - slik at du kan bruke den sammen med et pulsbelte du allerede har, de gangene du ønsker en pinlig nøyaktig pulsmåling.

Under treningsøkten oppdaget vi at aktivitetsklokka etter en stund hadde koblet seg sammen med pulsbeltet. Dumt for oss akkurat den ene gangen vi skulle teste forholdet mellom pulsbelte og aktivitetsarmbånd - men veldig kjekt for deg som ønsker muligheten til å gjøre det; det kan du få til ganske enkelt!

Hurra: Du kan starte treningsøkten fra klokka

LADING: Polar A360 lades med en standard mikro-USB. Det lille lokket som sitter over ladeinngangen har lett for å falle av når du åpner det for å lade - så pass på at det ikke blir borte! Foto: KRISTIN SØRDAL
LADING: Polar A360 lades med en standard mikro-USB. Det lille lokket som sitter over ladeinngangen har lett for å falle av når du åpner det for å lade - så pass på at det ikke blir borte! Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer


Klokka har et enkelt design, og til en aktivitetsklokke å være, er den ganske pen å se på - og du kan få den i mange fine farger. Klokkeenheten er dessuten løs, så du har mulighet til å bytte ut selve armbåndet.

Klokka er også behagelig å ha på - noe som ikke er uvesentlig; Vi har også testet for eksempel Fitbit Surge, som var alt annet enn behagelig å gå med ...

A360 har berøringsskjerm, og du kan bytte utseende på klokkevisning, og sveipe mellom ulike funksjoner. På klokka kan du holde oversikt over hvordan du ligger an med aktivitetsmålene dine så langt: Du kan se antall skritt og antall kilometer gått den dagen, samt kaloriforbrenning. Du kan også sjekke hvor mye aktivitet av ulik art du har igjen for å komme i mål den dagen: Hvor mye du må løpe, gå og være i generell bevegelse.

For å se hvilepulsen, må du trykke deg inn på trening, på klokka. Og der kan du også starte, pause og stoppe treningsøkten, rett fra klokka. Du kan velge mellom mange ulike treningsøkter, blant annet styrketrening, løping, gruppetimer, svømming og enda mer.

Ja, og du kan dusje eller bade med klokka. Pulsregistreringen kan da selvsagt bli noe forstyrret, ettersom vannet kan gjøre sitt for å bryte forbindelsen mellom klokka og huden.

MANGE AKTIVITETER Å VELGE I: Du kan starte, pause og stoppe aktiviteter fra klokka, og det er mange aktiviteter å velge mellom. Her kan du også sjekke pulsen. Foto: KRISTIN SØRDAL
MANGE AKTIVITETER Å VELGE I: Du kan starte, pause og stoppe aktiviteter fra klokka, og det er mange aktiviteter å velge mellom. Her kan du også sjekke pulsen. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer


LES OGSÅ: Sonys aktivitetsarmbånd skuffer stort!

Mye informasjon i appen

Foto: KRISTIN SØRDAL
Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer


Du bruker samme app og nettjeneste som for andre Polar-produkter, som er kjekt for deg som kanskje kjenner til det fra før, eller som har andre Polar-produkter.

Både appen og nettjenesten gir mye informasjon spesielt bra er det på treningsinformasjon. Her får du detaljert informasjon om effekten etter treningsøktene dine - og du kan følge fremgangen gjennom treningsdagboka som er tilgjengelig både i appen og på nett.

Appen inneholder mye informasjon, og du må kanskje bruke litt tid på å sette deg inn i funksjonene for å få mest mulig ut at den.

Vi kunne ønsket oss noe bedre informasjon på det som går på daglig aktivitet.

Konklusjon: Ja, dette liker vi!

TEST: Polar A360


Her er det rett og slett veldig mye å like: Klokka ser sporty ut, for deg som liker det. Den er god å ha på, den har vibrasjonsvekking som er veldig smart for deg som sover i samme rom som andre - og den kan gi deg veldig mye treningsinformasjon.

Du kan starte treningsøkter fra klokka, og den gir mye informasjon og analyser av treningsøkter - og her kan du velge mellom veldig mange forskjellige typer trening.

Du kan se flere positive egenskaper i oppsummeringsobjektet.

Totalt sett er det ikke mye å utsette på denne klokka. Du kan til og med få meldinger og sjekke sms på den.

Om vi skulle sette fingeren på noe, må det være at denne kanskje er litt mer treningsarmbånd enn det er aktivitetsarmbånd.

Dette er ikke armbåndet for seg som ønsker en dytt for å komme deg opp av sofaen, ut på tur og vil telle skritt, hvilepuls og søvnmønster. Dersom dette er behovet, blir dette helt feil - da kan du like gjerne velge et enklere aktivitetsarmbånd, med en enklere app.

Dette er treningsarmbåndet for deg som trener eller som ønsker å trene, som gir deg oversikt over treningsøkter og hvor du kan leke deg med pulstrening - for pulsmålingene er mer enn gode nok for de fleste mosjonister. Og om behovet for pinlig nøyaktige målinger melder seg, kan du koble den til et pulsbelte.

Dette er ganske enkelt et av de beste aktivitetsarmbåndene vi har testet.

Når det kommer til sosiale funksjoner, kan det ikke måle seg med Fitbit Charge HR, som lar deg konkurrere med vennene dine - og som gir deg ekstra motivasjon for å komme deg opp av sofaen.

LES TESTEN: Fitbit Charge HR er også blant favorittene

Testresultat

Polar A360

Behagelig å ha på. Varslinger og SMS på klokka. Enkel og lett tilgjengelig info om dagens aktivitet og hva du må gjøre for å nå målet. Vibrasjonsvekking. Mye bra info i app, spesielt med tanke på trening. Kan kobles til pulsbelte, men viser ganske korrekt puls, selv ved hard intensitet. Får påminnelser om å bevege deg når du har sittet stille for lenge.

Prisen. Skrittregistreringen virker overpositiv med tanke på skritt, målt mot skritteller. Mer for trening enn opp av sofaen - en hybrid. Litt svak på info om daglig aktivitet - men veldig bra på treningsanalyser. Mangler sosiale funksjoner, som du får med Fitbit Charge HR.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer