Sony WF-1000XM4

TEST: Setter standarden

Sonys toppmodell er fabelaktige, men sjekk én ting før du kjøper.

SONY WF-1000XM4: Navnet skjemmer ingen, heter det, men Sonys ørepropper og hodetelefoner fortjener bedre navn. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SONY WF-1000XM4: Navnet skjemmer ingen, heter det, men Sonys ørepropper og hodetelefoner fortjener bedre navn. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sammen med Bose har Sony i mange år vært fremtredende på markedet for støydempede hodetelefoner og propper, men har de senere årene fått skikkelig konkurranse fra Apple, Jabra og Samsung, for å nevne noen.

Spesielt fornøyde har vi vært med Sonys hodetelefoner, men også øreproppene har fått gode skussmål i Dinside. Blant annet fjorårets WF-1000XM3 som fikk anbefaltstempel og terningkast 5 høsten 2019.

WH eller WF?

En ting vi påpekte i testen av XM3 er at når det gjelder Sonys modellnavn, er du nødt til å holde tunga rett i munnen når det gjelder Sonys modellnavn. WH-1000XM4 brukes om hodetelefonene, mens WF-1000XM4 er de trådløse proppene.

Så kan en jo lure på hvordan det et selskap som har den solide merkevaren PlayStation, klarer å rote så fælt med navn på andre produktgrupper.

Det er i hvert fall WF-1000XM4 som gjelder i denne testen. Prislappen er 2790 kroner.

Solid batteritid

XM4 leveres med et lite og nett etui der øreproppene oppbevares og lades når de ikke er i bruk. Med støydemping aktivert, får du rundt 8 timer ut av proppene – det er best i klassen, og hverken AirPods Pro eller Galaxy Buds Pro kan hevde seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.