TEST: Siri på norsk (iOS 9)

Med iOS 9 kan du endelig bruke den digitale assistenten Siri også på norsk. Men hvor mye hjelp er det egentlig å få? Vi har testet.

MER MORSOM ENN NYTTIG: Jovisst kan Siri hjelpe deg med mye rart, men den norske utgaven har en del å gå på når det gjelder treffsikkerhet. Foto: DINSIDE
MER MORSOM ENN NYTTIG: Jovisst kan Siri hjelpe deg med mye rart, men den norske utgaven har en del å gå på når det gjelder treffsikkerhet. Foto: DINSIDE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med siste oppdateringen av operativsystemet i iPhone og iPad, iOS 9, kom endelig den digitale assistenten Siri i norsk språkdrakt. Det betyr at du kan stille muntlige spørsmål på norsk, og så vil Siri prøve å besvare dem så godt hun kan - basert på de hjelpemidlene hun har tilgjengelig.

Hvor godt hun hjelper deg varierer veldig, fra fullstendig håpløst til meget bra.

Nå skynder vi oss å legge til at norske Siri nettopp er lansert, og at tjenesten sannsynligvis kommer til å bli mer treffsikker i tiden som kommer. Men tjenesten er uansett lansert, og må derfor finne seg i å bli satt under lupen.

Dette er vi godt fornøyd med

Siri er ganske flink til å ta kommandoer, av typen «Ring til NN» «skriv epost», «send SMS», «opprett avtale» og lignende. Dette er ypperlig når du for eksempel kjører bil og må holde øynene på veien.

Talegjenkjenningen er også temmelig habil, så vi hadde ingen problemer med å sende følgende epost til kollega Pål Joakim:

På samme måte kunne vi enkelt sende en SMS:

Og opprette en avtale:

Å spørre om vær og klokkeslett går også veldig greit:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer