Huawei Watch 3 Pro

TEST: Strålende batteritid

Men spesielt to ting gjør Huaweis smartklokke utelukket for mange.

HUAWEI WATCH 3 PRO: Huaweis nye smartklokke kjører HarmonyOS, som kan minne litt om watchOS. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
HUAWEI WATCH 3 PRO: Huaweis nye smartklokke kjører HarmonyOS, som kan minne litt om watchOS. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kinesiske Huawei opererer stadig i motvind i Vesten, etter at USA bannlyste dem fra å gjøre forretninger med amerikanske selskaper. Det innebærer blant annet at Huawei ikke kan selge nye smarttelefoner med Android om bord, som har resultert i at Huawei har utviklet sitt eget operativsystem, HarmonyOS, som både kjører på mobiler og smartklokker.

Watch 3 Pro er Huaweis ferske smartklokke med HarmonyOS på plass – et raskt og intuitivt operativsystem som lider under mangel på apper.

STOR SKJERM: Watch 3 Pro har en stor og flott skjerm. Dessverre gjør det også at smartklokka er for stor for mange. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
STOR SKJERM: Watch 3 Pro har en stor og flott skjerm. Dessverre gjør det også at smartklokka er for stor for mange. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Huawei Watch 3 Pro

Det generelle hovedinntrykket er at Huawei Watch 3 Pro er en velbygd klokke i toppsjiktet, den hevder seg mot toppmodeller fra andre produsenter med god batteritid, svært responsiv skjerm og kreative nyvinninger som håndbevegelser for å besvare/avslutte telefonsamtaler og hudtemperatursensor, som vi enn så lenge ikke helt skjønner poenget med. Den måler i hvert fall overflatetemperaturen på huden under klokka.

Vårt førsteinntrykk av klokka er at den er stor. Veldig stor! 48 millimeter kan bli i det største laget hvis man ikke ønsker et for prangende armbåndsur, og på undertegnedes håndledd fører størrelsen til at klokka nærmest «henger og slenger».

Samtidig opplever vi også fordeler med klokkestørrelsen.

Den store skjermstørrelsen kommer for eksempel sterkt til nytte. Under bruk er det behagelig at skjermen er av den større typen, spesielt ved manøvrering i menyen når man må sveipe til høyre for å «gå-tilbake». I tillegg navigerer du ved å vri på den digitale kronen, som Apple Watch-brukere sikkert vil dra kjensel på.

Den virker på samme måte og med en app-oversikt prikk lik Apples watchOS er Watch 3 Pro og HarmonyOS meget intuitiv å ta i bruk for første gang:

Ett trykk for å åpne appmenyen, og i appmenyen kan du zoome inn og ut ved å vri på kronen, og ett trykk for å gå tilbake. Du kan også bla i menyer ved å skru på kronen, som vi opplever er bedre enn å sveipe på skjermen med svette fingre etter trening.

Det skal nevnes at klokka oppleves som svært responsiv, kanskje til og med bedre enn Series 6, noe som trekker førsteinntrykket høyt opp.

Flott skjerm

AMOLED-skjermen er for øvrig lyssterk og gjengir fargene godt. De ulike animasjonsfilmene som kan settes som hjemskjerm skaper et ekstra moderne og kreativt utseende. Det falt godt i smak hos bruker og av andre som la merke til klokka. Det skal også nevnes at klokka bygger opp 14 mm i høyden, hvor Apple Watch 6 bygger opp 10,4 mm. Det er med andre ord en stor klokke, på alle områder.

Byggekvaliteten oppleves som god, men som en smartklokke som skal brukes på flere områder anbefales ikke skinnreimen.

Huawei Watch 3 Pro har en digital krone, som mange Apple Watch-brukere vil nok dra kjensel på. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Huawei Watch 3 Pro har en digital krone, som mange Apple Watch-brukere vil nok dra kjensel på. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Festemekanismen er standard, slik at under løpe- og styrkeøkter fikk vi byttet til en sportsreim, som er mye behageligere mot et svett håndledd enn en skinnreim, fra en Polar Vantage V-klokke. Det trekker opp.

Om bord er Huaweis eget HarmonyOS, og til forskjell fra fjorårets Watch GT2 Pro, kan du faktisk installere apper på Watch 3 Pro. Dog er apputvalget per dags dato svært begrenset.

Litt knot å sammenkoble

Huawei selv hevder at klokken har batterilevetid i fem dager, brukt som en typisk smartklokke eller 21 dager ved aktivering av ultra-long battery lifemode. Klokka ble kun brukt som en normal smartklokke /treningsklokke med GPS og Bluetooth aktivert, og til det bruker virker 5 dager som et fornuftig holdepunkt.

Høyttalerne i klokken spiller høyt, slik at det å kombinere telefonsamtaler med andre gjøremål går klokkerent, selv uten bruk av øreplugger.

Merk at Watch 3 Pro har støtte for eSIM-kort, men at det i skrivende stund kun fungerer med Ice og Telia. Med eSIM kan du ringe og motta anrop og meldinger, men du kan ikke svare på meldinger når du ikke har mobilen med deg.

TEST: Strålende batteritid

Vi har hverken Ice eller Telia, og har i stedet testa samtalekvaliteten med Bluetooth-tilkobling med mobilen.

Med et eSIM kan du også bruke Huaweis SOS-funksjon (kun Android) som sender ut varsel til kontakt(er) hvis klokka oppdager at du faller.

Av ting som kan utsettes på ved Watch 3 Pro er den noe utfordrende veien for å koble klokken til en smarttelefon med flere advarsler underveis. Klokka ble forsøkt paret med tre forskjellige iOS-enheter over ulike dager, iPhone X og nyere, hvor klokken ikke lot seg pare med den tredje enheten. Heldigvis er det enklere med en Android-mobil.

Mye treningsdata

Med Huawei Health kan klokken registrere over 100+ idrett- og sportsaktiviteter, både inne og ute, men klokken kunne ikke registrere økter via treningsappen Strava eller dele økter med treningsappen. Selv om Huawei Health litt av det Strava tilbyr, foruten det viktige sosiale aspektet, oppleves det som kjedelig å gi slipp på en treningsapp man foretrekker.

I tillegg sporer Watch 3 Pro selvsagtheter som skritt, puls og søvn, men også stressnivå, oksygenmetning i blodet og nevnte hudtemperatur.

TEST: Strålende batteritid

Oksygenmetningen, eller SpO2, representerer prosentandelen av oksygen som fraktes av de røde blodcellene fra lungene til resten av kroppen, og den indikerer hvor godt oksygenopptak kroppen har.

Alt over 95 prosent anses for å være normalt, mens et lavere nivå kan være tegn på mulig sykdom. Likevel må ikke slike målinger ses på som medisinsk bruk, kontakt heller fastlegen din for presise målinger, og vanligvis måler man dette gjennom fingeren, men på smartklokker skjer det gjennom håndleddet, noe som går for å være en mindre nøyaktig måte å måle på, ifølge The Verge.

Konklusjon

Huawei Watch 3 Pro koster snaut 4500 kroner og ligger dermed i samme prisklasse som de beste smartklokkene på markedet, som Samsung Galaxy, Apple Watch og Garmin Fenix, og da forventer man mye.

Det Huawei skårer godt på er byggekvalitet, batteritida som løper sirkler rundt Apple Watch, vanntetthet og at operativsystemet er raskt og responsivt, samtidig som den kan spore en mengde sportsøvelser og en rekke helsedata.

Der den ikke leverer like godt, er blant annet størrelsen. Watch 3 Pro er rett og slett for stor for mange.

En annen ting som kan få brukere til å vurdere alternativer fra konkurrentene, er mangel på Strava – det er ikke til å komme utenom at mange mosjonister og treningsglade har Strava-støtte som minstekrav – og det hjelper heller ikke at apputvalget er veldig begrenset, om ikke fraværende.

Testresultat

Huawei Watch 3 Pro

– Ypperlig batteritid
– God skjerm
– Mye og god trening- og helsedata
– Velbygd
– Vanntett
– eSIM-støtte (Ice og Telia)

– Altfor stor i størrelsen
– Mangler støtte for Strava
– Mangler støtte for kontaktløs betaling
– Vi savner flere apper

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer