Sonos Roam

TEST: Suveren!

Sonos’ første portable var for stor og tung, men nå treffer selskapet blink.

SONOS ROAM: Liten, lett og skikkelig god lyd. Det er en enkel beskrivelse av Sonos’ nye høyttaler. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SONOS ROAM: Liten, lett og skikkelig god lyd. Det er en enkel beskrivelse av Sonos’ nye høyttaler. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Sonos Roam er navnet på den minste og rimeligste høyttaleren til Sonos til nå. Sett bort fra Symfonisk-høyttalerne som lages i samarbeid med Ikea og som selges gjennom sistnevnte.

Roam er selskapets andre portable høyttaler og koster under halvparten av Sonos Move som ble lansert i 2019, og kanskje markerer den starten på flere rimeligere høyttalere fra den populære produsenten av multiromshøyttalere, som har et rykte for å være litt dyre.

Liten og hendig

Sonos Move spiller fenomenalt og byggekvaliteten er det lite å si på, men noen av ulempene med Sonos’ første portable høyttaler er at den er den er stor, tung (tre kilo) og har en forholdsvis høy prislapp på rett under 4000 kroner.

Med sine tre kilo var det ikke bare å slenge Move i veska og ta den med i parken eller på stranda, men det kan du fint gjøre med Roam hvis vekt stopper på 430 gram – som tilsvarer vekten til snaut to iPhone 12 Pro Max.

Størrelsesmessig er Sonos Roam også beskjeden, 16,8 x 6,2 x 6 centimeter –med andre ord mye mer portabel enn storebroren/-søsteren Move.

Roam har ellers en enkel og stilren design, som ikke skiller seg betraktelig ut fra andre portable høyttalere i samme klasse, og kommer i fargealternativene svart og hvit.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.