DJI Mavic 2 Pro vs Zoom

TEST: To av de råeste dronene på markedet

Vi har testet to varianter av DJIs nyeste drone. Hvilken av dem bør du velge?

KRASJET: Det er sjelden vi klarer å ødelegge et testprodukt. Det gjorde vi denne gangen. Det får du se mot slutten av videoen. Video: Pål Joakim PollenVis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DJI har nærmest full kontroll på dronemarkedet, men ser ikke ut til å hvile på laurbærene av den grunn.

Bare et halvt år etter at vi trillet en sekser på terningen til kompakte Mavic Air, lanserte selskapet ikke bare én, men to nye Mavic Pro-droner før jul, som da blir å regne som oppfølgere til Mavic Pro, som vi testet for to år siden.

Bare kameraet er ulikt

De to nye modellene heter Mavic 2 Pro og Mavic 2 Zoom, og som du sikkert gjetter fra produktnavnene er det bare én av dem som kan by på optisk zoom. Mer nøyaktig tilsvarende 24-48 mm om vi regner om til det tradisjonelle 35 mm-formatet.

Selv om pro-utgaven ikke har optisk zoom, har den imidlertid et annet ess i ermet – et Hasselblad-kamera med en vesentlig større kamerasensor (én tomme) som betyr bedre dynamisk omfang og bedre kvalitet når mørket faller på.

I tillegg har denne utgaven justerbar blenderåpning (f/2,8-f/11) og støtte for 10-bit fargeprofil, som fanger én millard farger (vs 16,7 millioner) og gir deg bedre råmateriale å jobbe med i etterarbeidet. Pro-utgaven støtter også HDR-video (10-bit HLG-format).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer