Instagram:

Tester brukerbetaling

Tester ut med ti skapere der brukerne må betale for å se innhold fra dem.

NY KNAPP: Nå tester Meta ut muligheten for at Instagram-brukere kan betale for å få tilgang til eksklusivt innhold. Foto: Instagram
NY KNAPP: Nå tester Meta ut muligheten for at Instagram-brukere kan betale for å få tilgang til eksklusivt innhold. Foto: Instagram Vis mer
Publisert

Til nå har det vært helt gratis å bruke Instagram, men nå tester Instagram-eier Meta ut brukerbetaling på plattformen.

Pilotprosjektet er å se på som en alfaversjon, melder Techrunch, og er laget slik at ti amerikanske Instagram-kjendiser nå har fått mulighet til å levere eksklusivt innhold til betalende følgere, altså innhold som ikke er tilgjengelig for dem som ikke betaler for seg.

Opptil 100 dollar

Skaperne velger selv hvor mye de vil ta betalt, som da spenner seg fra én til 100 dollar i måneden. Mot betaling får så følgerne mulighet til å bli varslet om og følge eksklusive live-sendinger og den slags.

Følgere som betaler får dessuten et lilla emblem ved siden av brukernavnet sitt når de kommenterer på skaperens poster eller sender dem meldinger.

Testen ser kun ut til å gjelde for amerikanske følgere - vi får i hvert fall ikke opp noen betalingsknapp når vi besøker de utvalgte profilene, men kanskje er dette det første steget til at Instagram på sikt vil kreve betaling fra dem som vil ha fullt utbytte av tjenesten.

Twitter og TikTok

I høst lanserte Twitter en «Super Follows»-funksjon, som tillater brukere å ta betalt for eksklusivt innhold i form av at følgerne abonnerer. Prisene spenner fra 3-10 dollar i måneden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer