Spotify Plus:

Tester ut billigere abonnement

Koster en tidel av premium-abonnementet.

TESTER: Spotify er verdens største musikkstrømmetjeneste, men fortsatt er det under halvparten som betaler for seg. Nå prøver selskapet en ny vri. Foto: Andrew Matthews / PA Photos / NTB
TESTER: Spotify er verdens største musikkstrømmetjeneste, men fortsatt er det under halvparten som betaler for seg. Nå prøver selskapet en ny vri. Foto: Andrew Matthews / PA Photos / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om Spotify har 165 millioner betalende kunder, er det fortsatt et flertall – 200 millioner – som bruker tjenesten gratis.

Det skjer riktignok med noen begrensninger:

  • Man må av og til høre reklame
  • Det er ikke mulig å lagre musikk til offline-bruk
  • De fleste spillelister (bortsett fra 15) må spilles i tilfeldig rekkefølge
  • Man får ikke valgt sang direkte
  • Man kan maks hoppe over seks sanger hver time

Nå melder The Verge at Spotify har begynt å teste ut et nytt abonnement, Spotify Plus, på utvalgte brukere. Det koster omtrent en tier i måneden (99 cent), altså rundt en tidel av hva man betaler for et premium-abonnement.

Fortsatt må man leve med reklame, og man får heller ikke lagret musikk offline, men ellers står man ganske fritt til å bruke tjenesten, der man kan velge akkurat hvilken sang man vil høre på og hoppe over så mange sanger man vil. Altså forsvinner de tre siste begrensningene i lista over.

Spotify bekrefter overfor nettstedet at de gjør dette som en test, men kan ikke garantere at dette blir en ordning som vil gjelde for alle. Noen ganger blir slike endringer tilgjengelige for alle, mens man andre ganger bare gjør det for læringens del.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.