Spotify Plus:

Tester ut billigere abonnement

Koster en tidel av premium-abonnementet.

TESTER: Spotify er verdens største musikkstrømmetjeneste, men fortsatt er det under halvparten som betaler for seg. Nå prøver selskapet en ny vri. Foto: Andrew Matthews / PA Photos / NTB
TESTER: Spotify er verdens største musikkstrømmetjeneste, men fortsatt er det under halvparten som betaler for seg. Nå prøver selskapet en ny vri. Foto: Andrew Matthews / PA Photos / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om Spotify har 165 millioner betalende kunder, er det fortsatt et flertall – 200 millioner – som bruker tjenesten gratis.

Det skjer riktignok med noen begrensninger:

  • Man må av og til høre reklame
  • Det er ikke mulig å lagre musikk til offline-bruk
  • De fleste spillelister (bortsett fra 15) må spilles i tilfeldig rekkefølge
  • Man får ikke valgt sang direkte
  • Man kan maks hoppe over seks sanger hver time

Nå melder The Verge at Spotify har begynt å teste ut et nytt abonnement, Spotify Plus, på utvalgte brukere. Det koster omtrent en tier i måneden (99 cent), altså rundt en tidel av hva man betaler for et premium-abonnement.

Utvalgte brukere har nå fått denne muligheten i Spotify-appen. Foto: Spotify
Utvalgte brukere har nå fått denne muligheten i Spotify-appen. Foto: Spotify Vis mer

Fortsatt må man leve med reklame, og man får heller ikke lagret musikk offline, men ellers står man ganske fritt til å bruke tjenesten, der man kan velge akkurat hvilken sang man vil høre på og hoppe over så mange sanger man vil. Altså forsvinner de tre siste begrensningene i lista over.

Spotify bekrefter overfor nettstedet at de gjør dette som en test, men kan ikke garantere at dette blir en ordning som vil gjelde for alle. Noen ganger blir slike endringer tilgjengelige for alle, mens man andre ganger bare gjør det for læringens del.

Senere i år kommer også Spotify HiFi for den som er på jakt etter ekstra god lydkvalitet:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer