iOS 14.4:

Tetter alvorlige sikkerhetshull

Oppdater nå!

IPHONE: Her får du en veiledning for hvordan du oppdaterer Iphone. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kveld ble iOS 14.4 og iPadOS-oppdateringene sluppet til iPhone- og iPad-eiere.

Her varsler Apple at de nye versjonene tetter tre sikkerhetshull som kan ha vært utnyttet av hackere.

Dette er sikkerhetshullene

Ett sikkerhetshull har vært i kjernen, den «innerste» delen av operativsystemet. Her har det vært mulig for å en app å utvide rettighetene den har. Apple har fått kjennskap til en rapport der dette hullet muligens har blitt utnyttet.

To andre svakheter ble funnet i Webkit, «motoren» nettleseren Safari bruker, der en angriper har hatt mulighet til å kjøre vilkårlig kode på enheten. Også her skal det finnes rapporter om at sikkerhetshullene kan ha vært utnyttet.

Apple har ennå ikke delt detaljer om disse sikkerhetshullene, verken hvem som eventuelt har vært rammet eller omfanget av dem. De som har meldt fra om svakhetene er også holdt anonyme.

Har du iPhone eller iPad, bør du med andre ord oppdatere enheten umiddelbart.

APPLE: iOS 14 er endelig her - dette er våre favoritter! Video: Kirsti Østvang. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

Andre nyheter i 14.4

Foruten å tette de nevnte sikkerhetshullene, inneholder 14.4-oppdateringen noen små nyheter:

  • Kameraet kan nå gjenkjenne fysisk mindre QR-koder enn tidligere
  • Muligheten til å spesifisere enhetstype i Bluetooth-innstillingene slik at hodetelefoner blir identifisert riktig med tanke på varslingslyder
  • Advarsel dersom kameraet ikke kan identifiseres som et ekte kamera på iPhone 12-modellene (typisk etter reparasjon)

Oppdateringen retter også småfeil, blant annet at tastaturet noen ganger ikke viser riktig språk i meldingsappen og at ordforslag ikke dukker opp, småfeil i HDR-bilder tatt med iPhone 12 Pro og at fitness-widgeten ikke viser oppdaterte data.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer