iOS 14.4.1

Tetter sikkerhetshull på iPhone

Derfor bør du oppdatere nå.

IPHONE: Her får du en veiledning for hvordan du oppdaterer Iphone. Vis mer
Publisert

Mandag kveld slapp Apple sikkerhetsoppdateringen iOS 14.4.1 og iPadOS 14.4.1, samt macOS Big Sur 11.2.3, til kompatible enheter.

I et støttedokument skriver Apple at oppdateringene tetter en sårbarhet som gjør det det mulig å kjøre skadelig kode på enhetene. I januar rullet Apple også ut en oppdatering for å tette to tilsvarende svakheter i Webkit-motoren, som nettleseren Safari bruker.

– Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere, skriver Apple om oppdateringen.

Du kan oppdatere iPhone og iPaden din ved å åpne innstillinger, velge Generelt og deretter Oppdatering. Full fremgangsmåte ser du i videoen øverst i saken.

Det er ikke kjent om oppdateringen inneholder noen nye funksjoner i tillegg til å tette sikkerhetshullet, men dette var nytt i 14.4-oppdateringen som ble tilgjengelig i slutten av januar.

  • Kameraet kan nå gjenkjenne fysisk mindre QR-koder enn tidligere
  • Muligheten til å spesifisere enhetstype i Bluetooth-innstillingene slik at hodetelefoner blir identifisert riktig med tanke på varslingslyder
  • Advarsel dersom kameraet ikke kan identifiseres som et ekte kamera på iPhone 12-modellene (typisk etter reparasjon)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer