Ti fine mobilspill til sommerferien

Mye tid å slå ihjel i sommerferien? Her er ti spillgodbiter på mobilen.

SPILL PÅ FARTEN: Blir det litt ledig tid i sommer, finnes det mange gode mobilspill å slå den ihjel med. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
SPILL PÅ FARTEN: Blir det litt ledig tid i sommer, finnes det mange gode mobilspill å slå den ihjel med. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren 2020 blir ikke helt som andre somre, der myndighetene fraråder å dra til utlandet, med unntak av noen ganske få land.

For mange av oss betyr det at det er duket for norgesferie, med lange bilturer, overnattinger i telt og hengekøye, campingvogn … eller bare være hjemme på terrassen.

Og selv om det selvsagt er hyggelig å bruke tiden sammen med dem rundt deg, må det være lov å ta et lite avbrekk av og til. Her er ti fine mobilspill du kan tanke opp mobilen med i sommer:

Orbia

iOS (gratis) | Android (gratis)

Vis mer Vis mer

Det er bare å innrømme det først som sist - jeg er helt hekta på Orbia. Alt spillet handler om å er å taime trykkene sine, der du skal få figuren din fra sirkel til sirkel uten å treffe «monsterne» som surrer rundt mellom dem.

Underveis plukker du med deg powerups, som at tiden går saktere, at du beveger deg raskere og den slags, og det er så herlig tilfredsstillende når du klarer et brett der du har stanget og stanget. Diamantene du samler inn kan du bruke for å låse opp nye figurer, kjøpe deg skjold og andre hjelpemidler. Du kan også kjøpe den slags for ekte penger, men selv har jeg ikke brukt noe mer enn de 30 kronene det koster å fjerne reklamevideoene som dukker opp innimellom.

Selv har jeg passert nivå 300 - godt foran kolleger og familie foreløpig, og jeg har misset 1850 ganger (!). Dette er et spill du kan spille i ett minutt eller én time. Vi digger det!

Gumslinger

iOS (gratis) | Android (gratis)

Vis mer Vis mer

Gumslinger er et duellspill der begge deltakerne er gummifigurer. I det oppgjøret starter, gjelder det å sikte med pistolen med høyre finger og fyre av skudd med venstre. Og tro ikke at du ikke får skutt selv om du allerede har gått ned for telling.

Som du ser av traileren over foregår duellene over en rekke ulike arenaer, med et rikt utvalg av spillfigurer og våpen. I turneringer er det 64 deltakere der du spiller mot andre spillere, som via knockout-prinsippet skrelles ned til én vinner.

Bridge constructor Portal

iOS (kr 55) | Android (kr 55)

Vis mer Vis mer

Bridge constructor er et kjent spill for mange, der målet er å lage broer som er godt nok konstruerte til å tåle vekten til det som skal kjøre over. Portal er et annet kjent spill, som byr på stadig vanskeligere utfordringer som krever at du tenker smart med tanke på teleportering.

Bridge constructor Portal er en kombinasjon av de to. Høyst hjernetrimmende.

Exploding kittens

iOS (kr 22) | Android (kr 22)

Ti fine mobilspill til sommerferien

Exploding kittens er et artig kortspill som gjorde suksess på Kickstarter for noen år siden, og som du også får kjøpt hos norske bokhandlere. Her er målet å overleve de andre spillerne ved ikke å trekket et bombekort, for får du et slikt er du ute med mindre du har et desarmeringskort slik at du kan putte bomba tilbake i stokken.

Men det finnes også en rekke andre kort i bunken, som å få lov til å stokke kortene, smugkikke på de tre neste kortene som skal trekkes eller hindre andre spillere å spille sine kort. Mye moro og latter, og mobilversjonen er omtrent like morsom som å spille den fysiske utgaven. Her kan man også spille mot andre i nærheten, eller på nett mot tilfeldige motstandere.

Ordia

iOS (kr 44) | Android (kr 44 / gratis demo)

Vis mer Vis mer

Neida, vi har ikke med Orbia to ganger, selv om Ordia og Orbia innrømmelig høres veldig likt ut. Og jaggu er det ikke også en ganske lik visuell stil på de to spillene, men her skal du dra og slippe for å få figuren din til å hoppe fra slimklump til slimklump og komme deg opp til overflaten.

Sky: Children of the light

iOS (gratis) | Android (gratis)

Vis mer Vis mer

thatgamecompany er ingen ukjent aktør på spillfronten og har gitt oss gode spill som Flower og Journey. Det er ikke vanskelig å se at de også har laget Sky: Children of the light, som har den samme zen-aktige stilen over seg.

I dette eventyrspillet skal både går og flyr du igjennom rolige landskap, og på veien møter du venner du kan samarbeide med – andre spillere som spiller det samme spillet. Noen av oppgavene som skal løses krever også at man er flere som slår følge.

Det er mulig å bruke penger på kosmetiske oppgraderinger om du vil, men du kan også nyte dette spillet uten å bruke penger. Rett og slett et behagelig og nydelig spill.

Bricks ball crusher

iOS (gratis) | Android (gratis)

Ti fine mobilspill til sommerferien

Dette spillet har det også gått med noen timer til de siste månedene. Du husker kanskje spillet Ballz, som var populært for et par år siden? Her får du mye av det samme, men også en del ekstra, med ulike powerups du kan bruke på de ekstra vanskelige brettene.

Lite er så tilfredsstillene som å sikte perfekt og se firkantene tilintetgjøres av dusinvis av baller. Og selvsagt kan man ikke gå videre før man har fått de tre stjernene på hvert brett.

Alter: Between Two Worlds

iOS (kr 33) | Android (gratis)

Vis mer Vis mer

Å alternere mellom to verdener er nettopp akkurat det du må gjøre i dette spillet, som har en visuell stil (og hjernetrim) som i stor grad kan minne om Monument Valley-spillene.

Her går alt stille og rolig for seg, der du må prøve å få spillfiguren fra A til B, og for å få til det, må du hele tiden bytte mellom to verdener, siden det som skjer i verden A påvirker det i verden B.

Reckless Racing 3

iOS (kr 33) | Android (kr 26)

Vis mer Vis mer

Spill nummer tre i Reckless racing-serien byr på mye av det samme som sine forgjengere, der man skal kjøre bilrace mot fem andre og sladde seg rundt svingene for å komme først over målstreken.

Med dusinvis av baner og biler, som oppfører seg ulikt, er det nok av variasjon til å sitte noen timer, enten du vil perfeksjonere driftingen på øvingsbane eller vinne cupen. Grafikken og fysikken er også upåklagelig.

Golf Battle

iOS (gratis) | Android (gratis)

Ti fine mobilspill til sommerferien

Vanligvis går minigolf ganske rolig for seg, men ikke her. Her er det nemlig tidsbruken som er viktig, der du spiller mot sju andre, med mål om å være førstemann til å fullføre tre hull.

Det betyr at det går ganske heseblesende for seg, der et dårlig slag kan være avgjørende for om du kommer først eller sist. Med god variasjon i baner og underlag har i hvert fall vi moret oss mang en time med dette spillet.

Flere?

Vil du ha flere anbefalinger av mobilspill? Vi har laget en drøss av slike artikler tidligere, og de fleste av spillene holder seg godt den dag i dag, spør du oss. Vi skal dog ikke love at ingen av dem har vært nevnt to ganger:

10 mobilspill (mars 2020)
9 mobilspill (sommeren 2018)
10 mobilspill (julen 2017)
10 mobilspill (påsken 2017)
Mobilspill til lange flyturer (2016)
5 brettspill for iPad/nettbrett (2016)
5 mattespill (2015)
10 mobilspill (julen 2014)
10 iPad-spill for barn (julen 2012)
10 iPad-spill flere kan spille samtidig (2011)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer