Avslørte ulovlig praksis

TikTok utnyttet Android-smutthull

Samlet inn unike adresser selv om Google ikke tillater det.

I HARDT VÆR: Den nyeste avsløringen fra Wall Street Journal hjelper ikke TikToks sak i påstandende om aggressiv brukersporing. Foto: Drew Angerer/Getty Images/NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Den nyeste avsløringen fra Wall Street Journal hjelper ikke TikToks sak i påstandende om aggressiv brukersporing. Foto: Drew Angerer/Getty Images/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Amerikanske myndigheter hevder TikTok sender brukerdata til Kina, og vil forby appen dersom de kinesiske eierne ikke selger virksomheten til noen andre. Tidligere har Microsoft uttalt at de kan være interessert i å kjøpe TikTok.

TikTok-eierne ByteDance har derimot avvist anklagene, og hevder de ikke samler inn noe mer data enn andre apper.

Nå avslører imidlertid Wall Street Journal at dette, kanskje ikke overraskende, må tas med en klype salt.

Avisa har gjort undersøkelser og oppdaget at TikToks Android-app har samlet inn såkalte MAC-adresser over en periode på 18 måneder til tross for at Google ikke tillater dette.

En MAC-adresse er en unik adresse som kan knyttes til en datamaskin eller enhet som er koblet til internett.

Ikke lov av Google

Både Google og Apple skal ha lagt inn sperre mot å samle inn MAC-adresser allerede i 2015, men TikTok skal ha benyttet seg av et smutthull for likevel å få tak i dem.

Undersøkelser viser at de ikke har vært alene om dette. Nesten 350 apper i Google Play Store skal ha gjort det samme, ifølge The Verge, først og fremst i annonsesporingssammenheng.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer