Amerikanske myndigheter hevder TikTok sender brukerdata til Kina, og vil forby appen dersom de kinesiske eierne ikke selger virksomheten til noen andre. Tidligere har Microsoft uttalt at de kan være interessert i å kjøpe TikTok.
TikTok-eierne ByteDance har derimot avvist anklagene, og hevder de ikke samler inn noe mer data enn andre apper.

Beskyldes for aggressiv sporing av brukere
Nå avslører imidlertid Wall Street Journal at dette, kanskje ikke overraskende, må tas med en klype salt.
Avisa har gjort undersøkelser og oppdaget at TikToks Android-app har samlet inn såkalte MAC-adresser over en periode på 18 måneder til tross for at Google ikke tillater dette.
En MAC-adresse er en unik adresse som kan knyttes til en datamaskin eller enhet som er koblet til internett.
Ikke lov av Google
Både Google og Apple skal ha lagt inn sperre mot å samle inn MAC-adresser allerede i 2015, men TikTok skal ha benyttet seg av et smutthull for likevel å få tak i dem.
Undersøkelser viser at de ikke har vært alene om dette. Nesten 350 apper i Google Play Store skal ha gjort det samme, ifølge The Verge, først og fremst i annonsesporingssammenheng.

Instagram fornyes: - Blåkopi av TikTok
- Koden indentifiserer en enhet på et nettverk og forandrer seg vanligvis ikke, slik at noen kan spore installasjoner på tvers av ulike kontoer som brukes på den samme enheten for å koble en persons ID til et spesifikt stykke maskinvare, forklarer Engadget.
Fjernet
TikTok skal imidlertid ha fjernet sporingen i en oppdatering i november i fjor. Selskapet sier i en kommentar at nåværende versjon av appen ikke samler inn MAC-adresser.
I forrige uke fikk TikTok en frist frem til 20. september på å selge den amerikanske delen av virksomheten. Microsoft er den heteste kandidaten til å ta over, men Twitter skal også ha vært i samtaler med ByteDance.
