Google Maps på Apple Watch

Tilbake etter tre års fravær

Google fjernet selv appen i 2017.

ENDELIG TILBAKE: Nå kan du bruke Google Maps til å finne veien hjem med Apple Watch. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
ENDELIG TILBAKE: Nå kan du bruke Google Maps til å finne veien hjem med Apple Watch. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Google Maps ble lansert for Apple Watch i 2015, men to år seinere trakk Google appen uten videre forklaring. Det har blitt spekulert i at lite bruk var en av årsakene.

Nå er imidlertid Google Maps tilbake på Apples smartklokke. Du kan bruke appen til å få trinnvise anvisninger til forhåndslagrede destinasjoner (som «hjem» eller «jobb»), enten du kjører bil, reiser kollektivt, sykler eller går.

Forhåndslagrede destinasjoner

Du kan altså ikke søke opp nye destinasjoner fra klokka; da må du først søke opp destinasjonen via Google Maps på telefonen, starte navigasjonen derfra, og så velge den i klokke-appen. Med andre ord ikke en helt fullverdig opplevelse, men i det minste et alternativ til dem som ikke ønsker å bruke Apple Maps, skriver The Verge.

For å bruke Google Maps på Apple Watch, må du oppdatere kartappen på iPhone til den nyeste versjonen, 5.52.

Bedre Google Maps i CarPlay

Det var i forrige måned at Google kunngjorde at karttjenesten var på vei tilbake til Apple Watch.

Da ble også Google Maps oppdatert for å fungere med den nye dashbord-modusen i Apples CarPlay-tjeneste. Det vil si at du kan starte Google Maps i CarPlay med delt grensesnitt med navigasjon på en side og musikkontroller, kalenderavtaler og liknende på den andre siden.

Denne dashbord-modusen ble introdusert med iOS 13 i fjor høst, men først tidligere i år slapp Apple iOS 13.4 hvor tredjeparter fikk tilgang på det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer