Tinder innfører 18-årsgrense

Slutt på mobildating for yngre brukere.

FÅR NY ALDERSGRENSE: Brukere under 18 år blir fra neste uke av sperret ute fra Tinder. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix
FÅR NY ALDERSGRENSE: Brukere under 18 år blir fra neste uke av sperret ute fra Tinder. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dating-appen Tinder er svært populær, også her til lands. Ved å sveipe bilder av andre brukere til høyre eller venstre angir man om man får et godt inntrykk eller ei, og gir begge parter tommelen opp er det mulig å chatte videre.

Tjenesten har også fungert som inspirasjon til andre apper, for eksempel Flic, som lar deg sveipe til høyre eller venstre for å rydde opp i kamerarullen på iPhone.

Nå vil derimot enkelte av brukerne miste muligheten til å bruke appen. Se også hvorfor Messenger-brukerne nå må ut av Facebook.

Slutt på 13-årsgrense

Til nå har Tinder vært tilgjengelig for alle med Facebook-konto; altså alle som er 13 år eller eldre. Nå melder Techcrunch at Tinder fra og med neste uke innfører 18-årsgrense for sin tjeneste

Brukere mellom 13 og 17 år har imidlertid kun hatt mulighet til å kontakte brukere i samme aldersgruppe, for å forhindre at voksne og barn kommer i kontakt med hverandre via dating-appen; en policy som må sies å være fornuftig tenkt i utgangspunktet.

Dog har det ikke vært vanskelig for en voksen å opprette en tilsynelatende 14 år gammel bruker, for så å lure barn på samme alder, noe mange med rette har påpekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer