Tinder innfører 18-årsgrense

Slutt på mobildating for yngre brukere.

FÅR NY ALDERSGRENSE: Brukere under 18 år blir fra neste uke av sperret ute fra Tinder. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix
FÅR NY ALDERSGRENSE: Brukere under 18 år blir fra neste uke av sperret ute fra Tinder. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dating-appen Tinder er svært populær, også her til lands. Ved å sveipe bilder av andre brukere til høyre eller venstre angir man om man får et godt inntrykk eller ei, og gir begge parter tommelen opp er det mulig å chatte videre.

Tjenesten har også fungert som inspirasjon til andre apper, for eksempel Flic, som lar deg sveipe til høyre eller venstre for å rydde opp i kamerarullen på iPhone.

Nå vil derimot enkelte av brukerne miste muligheten til å bruke appen. Se også hvorfor Messenger-brukerne nå må ut av Facebook.

Slutt på 13-årsgrense

Til nå har Tinder vært tilgjengelig for alle med Facebook-konto; altså alle som er 13 år eller eldre. Nå melder Techcrunch at Tinder fra og med neste uke innfører 18-årsgrense for sin tjeneste

Brukere mellom 13 og 17 år har imidlertid kun hatt mulighet til å kontakte brukere i samme aldersgruppe, for å forhindre at voksne og barn kommer i kontakt med hverandre via dating-appen; en policy som må sies å være fornuftig tenkt i utgangspunktet.

Dog har det ikke vært vanskelig for en voksen å opprette en tilsynelatende 14 år gammel bruker, for så å lure barn på samme alder, noe mange med rette har påpekt.

Nå blir det strengere

Brukere mellom 13 og 17 år vil altså ikke lenger ha mulighet til å bruke Tinder videre.

– På en plattform som har fasilitert over 11 millarder forbindelser, har vi ansvaret for konstant å vurdere våre ulike brukeropplevelser. I tråd med dette ansvaret, har vi bestemt oss for å stenge tjenesten for brukere under 18 år, sier visepresident for kommunikasjon, Rosette Pambakian, i en pressemelding.

Andelen brukere mellom 13 og 17 år skal være 3 prosent, ifølge selskapet.

LES OGSÅ:
Sikre tegn på dating-svindel
Betalte en halv millon til dating-svindler, får ikke tilbake pengene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer