Tinder

Tinder lar brukere sjekke hverandres rulleblad

I USA kan brukere på Tinder sjekke hverandres rulleblad etter at flere kvinner rapporterte om overgrep etter dating.

NY FUNKJSON: Fra og med 9. mars 2022 vil Garbos nye nettbaserte bakgrunnssjekkplattform gjøres tilgjengelig for allmennheten i USA. Foto: SWNS
NY FUNKJSON: Fra og med 9. mars 2022 vil Garbos nye nettbaserte bakgrunnssjekkplattform gjøres tilgjengelig for allmennheten i USA. Foto: SWNS Vis mer
Publisert

Datingappen Tinder vil la sine brukere i USA sjekke om personene de snakker med på plattformen er dømt for en voldelig forbrytelse, melder den danske avisa Berlinske Tidene.

Tinders morselskap, Match Group, kunngjorde onsdag 9. mars at de vil tillate appbrukere å få tilgang til Garbo-plattformen.

Galbro er et nyutviklet verktøy der amerikanere kan gjøre bakgrunnssjekker på andre og se om de har en voldelig historie.

Har sine begrensninger

Når folk går inn i Garbo via Tinder-appen, kan de legge inn navn, telefonnummer eller annen informasjon. Da vil de kunne se om personen er registrert som seksualforbryter, eller om personen tidligere er dømt eller pågrepet.

Datingapper som Tinder har vært under økende press for å iverksette tiltak etter at flere kvinner i USA rapporterte at de har blitt misbrukt av menn de har møtt på plattformene.

Eksperter advarer imidlertid om at ideen om bakgrunnssjekker har sine begrensninger.

Nicole Bedera, som forsker på seksualforbrytelser, påpeker blant annet at voldtekter og overgrep ofte ikke anmeldes til politiet.

Og selv godt dokumenterte saker ender ofte uten dom.

- Det er en form for kriminalitet som er veldig underrapportert. Og selv når saker beveger seg gjennom rettssystemet, ser vi en svært lav frekvens av domfellelser – uansett hvilket land du befinner deg i, sa Bedera til den danske avisa.

Vil øke sikkerheten

Match Group opplyser at selskapet vil tilby amerikanske Tinder-brukere 500 000 gratis søk i Garbo.

Etter dette vil det koste $2,50 pluss et lite behandlingsgebyr per transaksjon.

Det tilsvarer rundt 22 norske kroner.

Tinder skriver i en pressemelding at alle pengene som samles inn fra brukere går direkte til Garbo for å hjelpe dem med å finansiere driften.

- Vi vet at den største indikatoren på framtidig misbruk eller vold er en historie med denne typen atferd. Enten det er nettdating eller dusinvis av andre måter vi møter fremmede på i dagens digitale tidsalder, bør vi vite om vi potensielt setter sikkerheten vår i fare, sa Garbo-grunnlegger Kathryn Kosmides i pressemeldingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer