Tips: Overføre bokmerker til en annen nettleser

Internet Explorer og Netscape bruker to helt forskjellige metoder for å organisere og lagre bokmerker. Hvis du av en eller annen grunn vil skifte nettleser, eller bruker begge nettleserne, kan du på en enkel måte ta med deg bokmerkene fra det ene programmet til det andre. Her er oppskriften.

Med programmet Bookmark Converter kan du samordne bokmerkene mellom Internet Explorer og Netscape. Foto: Torvald Kvamme
Med programmet Bookmark Converter kan du samordne bokmerkene mellom Internet Explorer og Netscape. Foto: Torvald Kvamme Vis mer
Publisert

Å samle bokmerker kan være en nyttig beskjeftigelse hvis du vil holde rede på dine favoritter på nettet. Men det oppstår problemer hvis du av ulike årsaker vil installere en annen nettleser, eller hvis du ønsker å veksle mellom to nettlesere og sette bokmerker i begge.

Web-designere og hjemmesidesnekkere vil ha et legitimt behov for å ha begge nettleserne installert samtidig for å sjekke at sidene de lager ser OK ut i begge programmer. Da er det lett å komme i et uføre hvis du setter et bokmerke i den ene nettleseren som du ikke satt i den andre og omvendt. Og hvilken nettleser var egentlig oppdatert?

Løsningen er et shareware-program

Problemet med bokmerkene er velkjent for de fleste Internettbrukere. Siden Microsoft og Netscape ikke gjør noe med saken, har det dukket opp flere shareware-programmer som løser problemet.

Et av disse programmene er Bookmark Converter 2.6, som kan konvertere både fra Netscape til Internet Explorer og den andre veien. Bookmark Converter koster bare 8 dollar å registrere. Utgiveren Magnus Bråding sier i hjelpeteksten at han synes så synd på deg hvis du ikke har råd til dette, at du kan bruke programmet likevel!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.