Tivoli-trøbbel for iPhone

Apples nyeste mobiler kan oppdage om du har vært i en bilulykke.

KRØLL: Berg-og-dalbane-tur eller bilulykke? Apples nye sikkerhetsfunksjon ser ut til å slå ut på litt uheldig vis. Foto: Shutterstock / NTB
KRØLL: Berg-og-dalbane-tur eller bilulykke? Apples nye sikkerhetsfunksjon ser ut til å slå ut på litt uheldig vis. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apples nyeste iPhoner kommer med en ny funksjon som kan merke om du har vært i en bilulykke og varsle nødetatene. En smart og potensielt livsreddende funksjon, men det viser seg at den ikke bare slår ut på bilulykker.

Utløst flere ganger

Warren County Communications Center i USA har mottatt seks falske oppringinger utløst av den nye krasjdeteksjonen til Apple fra folk som har kjørt berg-og-dalbane på fornøyelsesparken Kings Islands utenfor Cincinnatti, skriver Wall Street Journal.

Den amerikanske avisa forteller om 39 år gamle Sara White og familien som oppdaget en rekke ubesvarte anrop etter at de hadde moret seg på Mystic Timbers, en berg-og-dalbane som tar passasjerer 30 meter opp i lufta og når en hastighet på 85 kilometer i timen.

- Eieren av denne iPhonen var i en alvorlig bilulykke og svarer ikke på telefonen, er meldingen som leses opp automatisk til nødetater når den slår ut.

Nødetatene hadde ringt opp igjen Sara White og spurt om alt var ok, og da de ikke fikk svar, dro de til fornøyelsesparken for å oppdage at alt var i skjønneste orden.

Det samme har visstnok også skjedd ved Six Flags Great America ved Chicago, ifølge Wall Street Journal. På Reddit forteller flere at de også har opplevd dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer