To av ti kjøper mobiler uten kamera

Salget av primitive billigmobiler gikk kraftig opp i 2009.

UTEN KAMERA: De som trodde kamera på telefonen var standard for alle mobiltelefoner i dag, tar feil. Foto: Colourbox
UTEN KAMERA: De som trodde kamera på telefonen var standard for alle mobiltelefoner i dag, tar feil. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De aller fleste av oss har avanserte mobiltelefoner med fine finesser, som for eksempel kamera. Men tall fra Elektronikkbransjen viser at stadig flere av oss ikke velger dyreste og nyeste teknologi når vi kjøper ny telefon.

- Andelen mobiler uten kamera har gått opp fra 10 til 20 prosent av det totale salget, sier Erik Andersen i Elektronikkbransjen.

Han regner med at det er salget av relativt billige telefoner som har gjort at andelen rene telefoner har gått betydelig opp. Disse telefonene er gjerne strippet for det meste av moderne teknologi og funksjonalitet, deriblant kamera.

LES OGSÅ: Mener at prisene på TV-er ikke kan falle mer

Koster under 300 kroner

Elkjøp, Expert og en rekke andre elektronikkbutikker selger billigmobiler uten kamera. Disse mobilene koster ikke mer enn 200-300 kroner, og er ikke tilknyttet abonnement. Men hvem er det egentlig som ønsker en så enkelt mobil?

- De fleste ønsker kamera på telefonen, det er både praktisk og gøy. Men det er enkelte som ikke synes det er nødvendig. Det ser vi spesielt hos de som ønsker en ekstra telefon, for eksempel til jobb og kun til samtaler. Disse, og de som ønsker at telefonen skal være enklest mulig, kjøper telefon uten kamera, sier kommunikasjonsrådgiver Chritian Brekke i Elkjøp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.