Hvordan ta bedre mobilbilder:

Tolv kjekke tips for å bli en bedre mobilfotograf

Små justeringer kan heve bildene flere hakk.

GODE TIPS: Synes du det er vanskelig å ta mobilbilder? Her finner du ti kjekke tips. Foto: MATRIX_MET / SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX
GODE TIPS: Synes du det er vanskelig å ta mobilbilder? Her finner du ti kjekke tips. Foto: MATRIX_MET / SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX Vis mer
Publisert

Det er allerede noen år siden kamerasalget falt dratisk her til lands – for de fleste av oss er det mobilkameraet som nå brukes til å ta de aller fleste bilder.

Ja, for det beste kameraet er jo tross alt det du har med deg.

Og i løpet av noen år har også kvaliteten på mobilkameraene tatt seg opp mange hakk. Ikke bare på bildekvalitet, men også på funksjonalitet der man kan kan styre eksponeringen, bruke filtre, redigere bildene og dele dem med andre. Alt på samme enhet.

Men ikke alle bilder blir like fine. Under finner du derfor ti tips som kan gjøre deg til en bedre mobilfotograf:

#1: Tørk av linsa

La oss begynne med det enkleste tipset først, nemlig å sørge for at de fysiske forutsetningene er optimale for å ta et bilde – at kameralinsa er ren.

Du tar på telefonen mange ganger om dagen, putter den i lomma og legger den fra deg på kjøkkenbenken. Da blir det ofte støv og smuss på linsa, og det kan fortone seg som uskarpe områder i bildene du tar. Ofte er det ikke sikkert du merker det når du ser på bilder på mobilskjermen, men om du skal se dem på en TV eller lignende, vil det fortone seg langt mer synlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.