Norges mest populære telefoner

Topp 10-lista består bare av Apple og Samsung

Telenor deler hvilke telefoner det er flest av i deres nett.

MEST BRUKT: Apple iPhone 6 er den mest brukte telefonen i Norge; i hvert fall blant de som bruker Telenors mobilnett. Foto: Kirsti Østvang
MEST BRUKT: Apple iPhone 6 er den mest brukte telefonen i Norge; i hvert fall blant de som bruker Telenors mobilnett. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Fersk statistikk fra Telenor viser at det kun er Apple- og Samsung-telefoner på listen over de ti mest brukte telefonene her til lands; i hvert fall som sokner til Telenors nett.

Og med Telenors nett menes ikke bare Telenor-abonnenter, men også operatører som bruker Telenors nett, som Talkmore, Hello og Komplett. Med andre ord kan det antas at tallene er ganske representative for landet vårt totalt sett.

iPhone 6 mest populær

Her er listen over de ti mest brukte telefonene (Dinsides tester på lenkene):

  1. Apple iPhone 6
  2. Apple iPhone 6s
  3. Apple iPhone 5s
  4. Apple iPhone 7
  5. Samsung Galaxy S7
  6. Apple iPhone 5
  7. Apple iPhone SE
  8. Samsung Galaxy S7 Edge
  9. Samsung Galaxy S5
  10. Samsung Galaxy S6

Bare Apple- og Samsung-telefoner der, altså. Den eldste telefonen på lista, iPhone 5, ble lansert for snart fem år siden, mens Samsung Galaxy S5 er tre år gammel.

I pressemeldingen avslører også Telenor at 3 av 4 telefoner nå har 4G-støtte. 8,5 prosent av telefonene har kun Edge-støtte; altså teknologien som ble brukt før 3G.

Ganske likt på Dinside

Sammenligner vi med tall fra vårt analyseverktøy, Google Analytics, ser vi at tendensene er de samme som på Telenors liste og at de samme telefonene går igjen blant de mest populære. Dessverre lar det seg ikke gjøre å skille på iPhone-modellene (bare når de bruker en annen nettleser enn Safari), men vi har grunn til å tro at listen er relativt lik her hos oss.

De mest brukte modellene videre blant Dinsides lesere, og som ikke er på Telenors liste, er Samsung Galaxy S8, Sony Xperia Z5 Compact, Huawei P9, Samsung Galaxy S8+, Sony Xperia Z3 Compact og Huawei Honor 8.

Og helt ned til 106. plass er det kun iOS- og Android-enheter. Først der dukker den første Windows-telefonen opp; Lumia 950.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer