Samsung Galaxy S22 Ultra | TEST

Toppmodell med genial funksjon

Med S Pen innabords frir Samsungs nye toppmodell mest til dem som har savnet Galaxy Note-serien. Pennen er genial.

TOPPMODELLEN: Samsung Galaxy S22 Ultra kombinerer de beste egenskapene med fjorårets S21 Ultra-modell og selskapets siste Note-modell, Note 20 Ultra. Foto: Pål Joakim Pollen
TOPPMODELLEN: Samsung Galaxy S22 Ultra kombinerer de beste egenskapene med fjorårets S21 Ultra-modell og selskapets siste Note-modell, Note 20 Ultra. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tre nye Samsung S22-modeller ser dagens lys denne våren, og den gjeveste av dem alle er, som de siste årene, Ultra-modellen.

Den har de heftigste spesifikasjonene, den største skjermen, flest kameraer og ikke minst: Den har nå fått full støtte for «S Pen», som tidligere var forbeholdt Samsungs Note-telefoner.

Forgjengeren S21 Ultra kunne også brukes med S Pen, men S22 Ultra er den første S-modellen som nå har fått et kammer til pennen, altså der du kan stikke pennen inn i et hull i telefonen når den ikke er i bruk.

Det betyr nok samtidig at Samsung ikke lenger vil fortsette å lage egne Note-modeller, og at høstlanseringen nå er forbeholdt telefoner som kan brettes.

Knallgod skjerm

At Samsung lager gode skjermer, har det sjelden vært tvil om. Årets toppmodell fortsetter i sporet fra tidligere og øker nå lysstyrken ytterligere - fra maks 1500 nits i S21 Ultra til maks 1750 nits på S22 Ultra. Det er lysstyrke som kommer spesielt godt med på solfylte dager, og uansett lysforhold er det uproblematisk å se innholdet på skjermen.

Utover det er skjermen av Amoled-typen, med høy oppløsning – 3088x1440 piksler, som gir en pikseltetthet på 500 per tomme – det fremstår selvsagt svært skarpt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer