TEST: OnePlus 8T

Toppmodell på tilbud

Til rundt halve prisen av en iPhone 12 Pro-modellene får du en knalltelefon.

MEGET GOD: Til under 7.000 kroner fremstår OnePlus 8T som et meget attraktivt kjøp. Foto: Pål Joakim Pollen
MEGET GOD: Til under 7.000 kroner fremstår OnePlus 8T som et meget attraktivt kjøp. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens flere av toppmodellene for lengst har passert 10.000-kronersmerket, går det også an spare de siste tusenlappene og allikevel få en toppmodell.

Det er OnePlus 8T et skinnende eksempel på. For med en pris som starter på drøye 6.500 kroner er dette en særdeles interessant telefon for deg som ikke har budsjett til eller er villig til å bruke for mye penger på en ny telefon.

De siste årene har OnePlus nemlig seilet opp som en av de absolutt mest attraktive Android-produsentene i våre øyne, med telefoner som gir deg mye for pengene.

Dessuten har selskapet svært godt rykte på seg for å oppdatere telefonene sine kjapt til nye Android-versjoner. De to siste rundene har OnePlus-eiere kunnet laste ned den nyeste Android-versjonen samme dag som den har blitt sluppet.

TOPPSKJERM: Med A+-karakter hos Displaymate er skjermen i OnePlus 8T av ypperste klasse. Foto: Pål Joakim Pollen
TOPPSKJERM: Med A+-karakter hos Displaymate er skjermen i OnePlus 8T av ypperste klasse. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Fantastisk skjerm og flyt

OnePlus var blant de første produsentene som leverte mobilskjermer med mer enn tradisjonelle 60 Hz bildefrekvens, der OnePlus 7 Pro bød på 90 Hz. På vårens 8 Pro-modell økte dette til 120 Hz, og det er også bildefrekvensen på dagens testprodukt, 8T.

Det gjør at alt av animasjoner, skrolling den slags går særdeles flytende for seg, men ikke bare det – OnePlus har et særdeles velsmurt brukergrensesnitt i OxygenOS, der det så å si aldri er småhikking å spore enten vi feier gjennom menyer, sveiper mellom kjørende apper eller hva det måtte være.

Som vi sa da vi testet OnePlus 7 Pro for halvannet år siden: Dette er en telefon som parkerer alle de andre på flyt.

Amoled-skjermen er svært god ellers også, med meget gode farger og god lysstyrke når det er påkrevd (1100 nits). Lysstyrken kan for øvrig reguleres i hele 8192 trinn slik at det ikke er merkbart når automatikken justerer den i tråd med lyset rundt deg. Fra Displaymate, som tester skjermer inngående, har den fått den beste karakteren, A+.

Og for deg som ikke er så begeistret for skjermer som bøyer seg over sidekantene, kan vi glede deg med at 8T har en flat skjerm.

IKKE BUET: OnePlus 8T har en flat skjerm ut i kantene, som ikke buer over som på mange andre toppmodeller. Foto: Pål Joakim Pollen
IKKE BUET: OnePlus 8T har en flat skjerm ut i kantene, som ikke buer over som på mange andre toppmodeller. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Vanvittig ladehastighet

Med i esken får du et monster av en mobillader, som lader telefonen med 65 watts ladeeffekt.

Kapasiteten på batteriet er på 4500 mAh, og med min normale bruk (150-200 opplåsninger i løpet av en dag og rundt 2,5 timers aktiv skjermbruk pluss litt samtaler) har jeg stort sett lagt meg med rundt 50 prosent igjen på batteriet, selv med 120 Hz bildefrekvens.

Under ser du hvordan en lading fortonet seg:

Som du ser går ladingen relativt lineært for seg, der selv de siste 19 prosentene går unna på 10 minutter. Da vi tok ut telefonen i det den bikket 100 prosent var den på ingen måte varm - ja, jeg vil ikke en gang kalle den lunken.

65 WATT: OnePlus 8T er fulladet på rundt 40 minutter. Effekten på 65 watt er den høyeste i det norske markedet per i dag. Foto: Pål Joakim Pollen
65 WATT: OnePlus 8T er fulladet på rundt 40 minutter. Effekten på 65 watt er den høyeste i det norske markedet per i dag. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

I praksis er det to batterier på innsiden som da lades med drøye 30 watts effekt hver seg. For å sikre at ladingen går trygt for seg, finnes det 12 temperatursensorer i tillegg til sikkerhetsbrikker både i kabelen og ladeboksen, ifølge OnePlus.

Denne laderen kan du for øvrig også bruke for å lade ting som bærbare PC-er og den slags også. Vi fulgte ikke med på klokka, men det forbauset oss hvor raskt det gikk å fullade en Samsung Galaxy S20 FE (test kommer) med OnePlus' lader, der det slett ikke er vanlig at andre produsenters ladere gir veldig god ladeeffekt.

Verdt å merke seg, dog: selv om OnePlus 8 Pro fra tidligere i år støtter trådløs lading med 30 watts effekt, støtter faktisk ikke 8T trådløs lading i det hele tatt, så der er én av tingene du går glipp av ved å spare de siste tusenlappene. Ei er den sertifisert vanntett - der har OnePlus tradisjon for ikke å ville betale for slik sertifisering for å holde prisen nede, selv om telefonene har pakninger rundt porter og den slags som gjør dem relativt vannbestandige allikevel.

KJAPP: Den optiske fingeravtrykksleseren bak skjermglasset er, som på øvrige OnePlus-telefoner, blant de aller kjappeste. Du kan også låse opp telefonen med ansiktet, men da uten noe avansert skanning annet enn med vanlig bruk av frontkameraet. Foto: Pål Joakim Pollen
KJAPP: Den optiske fingeravtrykksleseren bak skjermglasset er, som på øvrige OnePlus-telefoner, blant de aller kjappeste. Du kan også låse opp telefonen med ansiktet, men da uten noe avansert skanning annet enn med vanlig bruk av frontkameraet. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Maskinvare fra øverste hylle

OnePlus 8T har Qualcomms toppmodell, Snapdragon 865, innabords, kombinert med 8/12 GB RAM og 128/256 GB lagringsplass; sistnevnte av den raskeste UFS 3.1-typen.

Det gjør med andre ord telefonen velegnet til det meste, inkludert de tyngste spillene, og den opplevde ytelsen er altså særdeles god enten du skroller nettsider eller svitsjer mellom åpne apper ved å stryke langs bunnlinja. 5G er også på plass, nå som det begynner å rulles ut i de største byene her til lands.

SUPER FLYT: Med 120 Hz-skjerm er det en fryd å surfe på nettet eller spille spill på OnePlus 8T. Foto: Pål Joakim Pollen
SUPER FLYT: Med 120 Hz-skjerm er det en fryd å surfe på nettet eller spille spill på OnePlus 8T. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

OnePlus 8T kan filme med 4K-oppløsning og 60 bilder per sekund og fange saktefilm med 480 bilder per sekund (720p) og 240 bilder per sekund (1080p).

Her er for øvrig prisene med de ulike spesifikasjonene:

Sølv/grønn med 8GB/128GB: 6.799,-
Grønn med 12GB/256GB: 7.799,-

Vi har ikke sett den grønne varianten ennå, men fargen heter «aquamarine green» og benytter seg av diffus refleksjon som skal gi et spesielt fargespill på baksiden. Vår sølvgrå utgave har en matt bakside av glass som gir telefonen et meget elegant preg, spør du oss.

Fire kameraer bak

Kamerarigget på baksiden er ikke like overveldende som eksempelvis Samsung S20 Ultra, der utstikket er litt mer kompakt både i areal og dybde.

FIRE KAMERAER: Mer detaljer om dem får du under. Foto: Pål Joakim Pollen
FIRE KAMERAER: Mer detaljer om dem får du under. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Men fortsatt huses fire kameraer på baksiden:

  • Ultradvidvinkel (16 Mp, f/2,2, 123 graders synsvinkel)
  • Vidvinkel (48Mp, f/1,7, optisk stabilisert, 0,8µm)
  • Makro (5Mp, nærgrense på ca 1cm)
  • Sort/hvitt-kamera (2Mp, støttekamera)

Frontkameraet har for øvrig 16 megapikslers oppløsning med blenderåpning på f/2,4 - uten autofokus.

Med andre ord er ultravidvinkelen og vidvinkelen identisk med de som sitter fjorårets OnePlus 7T Pro, og det finnes altså ikke noe teleobjektiv her som lar deg zoome inn. Spør du meg foretrekker jeg heller muligheten til å kunne zoome inn snarere enn ultravidvinkel, men det er nå meg.

Kameramessig er uansett OnePlus 8T et hakk eller to bak de beste. Spesielt på nattestid klarer det for eksempel ikke å holde tritt med Samsung Galaxy S20 FE i sånn cirka samme prisklasse. Legg spesielt merke til fargene:

Og vi ser også at telefonen har en tendens til å undereksponere kontrastfylte bilder (der auto HDR slår inn), som under. Vi blir ei heller alltid så imponerte av portrettbilder med forfalsket uskarp bakgrunn.

HDR-bilder blir ofte ganske undereksponerte fra OnePlus 8T-kameraet. Foto: Pål Joakim Pollen
HDR-bilder blir ofte ganske undereksponerte fra OnePlus 8T-kameraet. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Men det er med kritiske øyne, for sannsynligvis vil de fleste være godt fornøyde med bildene som dukker opp på den flotte OnePlus-skjermen. Du kan jo ta en titt i Google Foto-galleriet og se om bildekvaliteten er god nok til ditt bruk.

Makrokameraet er for øvrig også helt brukandes på denne telefonen, med svært lav nærgrense og muligheter for å fange ting på veldig nært hold. Nesten så man kan ha gjettelek på hva dette er, for eksempel:

sʍollɐɯɥsɹɐɯ ʇǝllᴉɹƃ :ɹɐʌs
sʍollɐɯɥsɹɐɯ ʇǝllᴉɹƃ :ɹɐʌs Vis mer

Egen skyvebryter

Apples iPhone-modeller har lenge hatt en fysisk bryter som enkelt lar deg sette telefonen på lydløs modus, og det er faktisk noe OnePlus også har på sine modeller. Den har ikke bare to, men tre innstillinger, der du ved å skyve på denne bryteren bytter mellom alle lyder, stille uten vibrering og stille med vibrering. Det er en funksjon vi liker godt, og som vi synes det er rart ikke flere enn Apple og OnePlus har adoptert.

EGEN BRYTER: Denne kan du sette i tre posisjoner - stille, vibrering eller lyd. Foto: Pål Joakim Pollen
EGEN BRYTER: Denne kan du sette i tre posisjoner - stille, vibrering eller lyd. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Ellers kommer telefonen med OnePlus' brukergrensesnitt, OxygenOS 11, som da er tuftet på den splitter nye Android-versjonen, Android 11.

Det gjør at at telefonen også har de nye funksjonene i Android 11, som muligheten til å bruke chatbobler til alle meldingstjenester, bytte bankkort til Google Pay og styre smarthjem via powermenyen, bruke nærdeling for å sende filer til telefoner i umiddelbar nærhet og så videre.

Som nevnt er også OnePlus kjent for å være kjappe med oppdateringer. Eiere av 8-modellene kunne laste ned en betautgave av OxygenOS 11/Android 11 samme dag som det ble sluppet, og forleden dag kom oppdateringen offisielt til samtlige 8-modeller.

FLYTTES NED: Som på Samsungs OneUI har OnePlus gjort mange tilpasninger som gjør at OxygenOS lettere betjenes med én hånd. Foto: Pål Joakim Pollen
FLYTTES NED: Som på Samsungs OneUI har OnePlus gjort mange tilpasninger som gjør at OxygenOS lettere betjenes med én hånd. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

I OxygenOS 11 har OnePlus fulgt litt i Samsungs fotspor, ved at det aller meste av innholdet kan nås med tommelen. Det er i tillegg et ganske funksjonsrikt Android-skall, nå med støtte for dag/kveld-innstilling av nattmodus-farger, snarveier på låseskjermen for å gå direkte til apper ved å tegne bokstaver, skjermbilde ved å dra tre fingre ned, flere varianter av alltid-på-skjerm og så videre. Spesielt (mis)liker vi varianten som viser deg hvor mange ganger du har låst opp telefonen hittil i dag. I tillegg kan du velge såkalt aksentfarge som går igjen i overskrifter, på knapper og lignende rundtom i operativsystemet.

Launcheren (altså hjemskjerm-appen) har dessuten innbakt støtte for ikonsett du kan laste ned fra Play butikk, noe som ikke er så vanlig på standard-launchere fra produsenten.

FANCY: I mediepakken vi fikk til test, fulgte dette dekselet med, som vi synes var stilig nok til å få være med i denne testen. Foto: Pål Joakim Pollen
FANCY: I mediepakken vi fikk til test, fulgte dette dekselet med, som vi synes var stilig nok til å få være med i denne testen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

SIM-kresen?

De første dagene jeg hadde telefonen til test, hadde jeg ganske store problemer. Jeg fikk rett og slett ikke kontakt med mobilnettet via SIM1-plassen, men da jeg flyttet SIM-kortet over til SIM2 (to SIM-kort støttes) gikk det bedre. Men ikke perfekt – støtt og stadig har jeg opplevd at jeg har mistet kontakten, og jeg har flere ganger opplevd at en samtale brytes underveis og telefonen restarter.

Men - etter å ha funnet frem tvilling-SIM-kortet mitt har det fungert feilfritt, også fra SIM1. Det kan tyde på at kortet mitt er litt slitt (jeg bytter jo telefon litt oftere enn de fleste), men at OnePlus-telefonen da har større problemer med å lese det enn andre telefoner, så er det nevnt.

Vi velger derfor ikke å gjøre noe nummer av det med tanke på terningkastet, men tenkte det var greit å ha nevnt.

Ellers er vi meget godt fornøyde med samtalekvaliteten, og også lyden fra de interne høyttalerne (både på topp og bunn) er helt ålreit.

Konklusjon

OnePlus 8T er nok en gang en aggressivt priset telefon fra OnePlus. Riktignok er kameraet litt bak de beste, trådløs lading støttes ikke og telefonen bærer ikke noen IP-sertifisering, men annet enn det er det fint lite du ofrer, selv om du altså får denne telefonen for under 7.000 kroner, som er langt under mange konkurrerende toppmodeller.

OnePlus 8T får velfortjent Dinsides anbefalt-medalje. Foto: Pål Joakim Pollen
OnePlus 8T får velfortjent Dinsides anbefalt-medalje. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Og for den prisen får du en fenomenal skjerm, ekstremt høy ytelse, 5G-støtte, meget god batteritid (typisk en todagerstelefon ved normal bruk) og en 65 watts lader som er helt hinsides rask, der vi fulladet telefonen fra 7-100 prosent på 40 minutter. Ja, du får til og med med et gjennomsiktig deksel i esken.

Og som nevnt - OnePlus har en meget god historikk på å være tidlig ute med Android-oppdateringer, der denne kommer med Android 11 rett ut av boksen og der de forrige modellene allerede er oppdatert.

Dette er definitivt en toppmodell du bør vurdere om du ikke helt klarer å svelge de skyhøye prisene på de aller dyreste modellene. Her er det rett og slett svært mye å glede seg over til en ganske så hyggelig pris.

Testresultat

OnePlus 8T

- Fantastisk skjerm (med 120 Hz)
- Svært høy opplevd ytelse
- Markedsledende ladehastighet - uten å bli varm
- Funksjonsrikt og brukseffektivt grensesnitt
- Meget god batteritid
- Skyvebryter for stille/vibrering/lyd
- Kjapp optisk fingeravtrykksleser
- Kjent for svært raske Android-oppdateringer
- Svært attraktiv prislapp i dagens marked

- Ingen tele-zoom på kameraet, og bildekvaliteten er ikke helt på nivå med de aller beste
- Støtter ikke trådløs lading
- Ingen IP-sertifisering

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer