Xiaomi Poco F2 Pro

Toppmodell til 5.000 kroner

Koster halvparten av sammenlignbare konkurrenter.

HALV PRIS: Der flere toppmodeller koster over 10.000 kroner, skal Xiaomi/Poco bare ha 499 euro for Poco F2 Pro. Foto: Poco
HALV PRIS: Der flere toppmodeller koster over 10.000 kroner, skal Xiaomi/Poco bare ha 499 euro for Poco F2 Pro. Foto: Poco Vis mer
Publisert

Det er flere av dagens mobiltoppmodeller som passerer 10.000-kronersmerket, men den nye toppmodellen fra Xiaomi-eide Poco er særdeles aggressivt priset, med en pris på 500 euro her i Europa, som med dagens svake kronekurs tilsier rundt 5.500 kroner.

Billig var også forgjengeren, Pocophone F1, som vi testet på denne tiden i fjor. Den hadde en prislapp på 3.500 kroner, men var godt på høyde med telefoner som den gangen kostet det dobbelte.

Full pakke

For selv om telefonen bare koster rundt 5.000 kroner, får du her maskinvare som er plukket fra øverste hylle.

POPUP: Frontkameraet ligger skjult og popper opp ved behov. Dermed kan Poco F2 Pro by på svært tynn skjermkant også på toppen. Foto: Poco
POPUP: Frontkameraet ligger skjult og popper opp ved behov. Dermed kan Poco F2 Pro by på svært tynn skjermkant også på toppen. Foto: Poco Vis mer

Prosessoren er Qualcomms toppmodell, Snapdragon 865, som også sitter i mange andre toppmodeller, som OnePlus 8 Pro og ikke-europeiske utgaver av Samsungs S20-modeller. Telefonen kommer i to konfigurasjoner, med 6 GB RAM/128 GB lagring og 8 GB RAM/256 GB lagring. Begge utgavene har den raskeste UFS 3.1-lagringen, og sistnevnte har dessuten LPDDR5-minne.

Forgjengeren manglet NFC-brikke, som blant annet brukes til mobilbetaling, men den er på plass på F2 Pro. Det samme er støtte for 5G og WiFi 6. Batteriet er på svært solide 4700 mAh, og med i pakken får du en 33 watts lader.

FIRE FARGER: Her er de fire fargene Poco F2 Pro blir tilgjengelig i. Foto: Poco
FIRE FARGER: Her er de fire fargene Poco F2 Pro blir tilgjengelig i. Foto: Poco Vis mer

Men det stopper ikke der – selv til denne prisen får du en Amoled-skjerm på 6,67 tommer med svært minimale kanter og 2400x1080 piksler, som dessuten er HDR 10+-kompatibel. Den dekker nesten hele flaten, siden frontkameraet er av popup-varianten slik vi også fant på OnePlus 7 Pro.

Og gjett hva? Hodetelefonutgang! Og IR-sender. Jommen får du til og med et deksel med i esken.

AMOLED: Lav prislapp til tross – Poco F2 Pro har Amoled-skjerm med HDR10+-støtte. Foto: Poco
AMOLED: Lav prislapp til tross – Poco F2 Pro har Amoled-skjerm med HDR10+-støtte. Foto: Poco Vis mer

Fire kameraer bak

På kamerafronten ser det også greit ut på papiret, selv om akkurat den biten ikke var så imponerende hos forgjengeren. Denne gangen får du et 64Mp hovedkamera med brikkestørrelse på 1/1,7" og blenderåpning på f/1,9.

I tillegg kommer et ultravidvinkelkamera med 13 Mp/f2.4, et 5Mp makrokamera med nærgrense på 3 cm og en dybdesensor.

Frontkameraet, som altså popper opp ved behov, har oppløsning på 20 megapiksler.

Ellers støttes blant annet saktefilm med 960 bilder i sekunder opptil full HD-oppløsning, 8K-videoinnspilling skal komme via en oppdatering og 4K-oppløsning støttes med 60 bilder i sekundet.

Med andre ord – nok en gang en skikkelig prisbombe fra Xiaomi/Poco. Vi skal prøve å få kloa i en testmodell.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer