Xiaomi Mi 11

Toppmodell til svært hyggelig pris

Kinesiske Xiaomi er verdens 3. største mobilprodusent - her er deres nye toppmodell.

RIMELIG: Med en pris på rundt 7500 kroner er Xiaomis toppmodell langt hyggeligere priset enn mange av konkurrentene. Foto: Xiaomi
RIMELIG: Med en pris på rundt 7500 kroner er Xiaomis toppmodell langt hyggeligere priset enn mange av konkurrentene. Foto: Xiaomi Vis mer
Publisert

På et nettsendt lanseringsarrangement i ettermiddag norsk tid, viste Xiaomis president for det internasjonale markedet, Shou Zi Chew, frem selskapets første toppmodell i 2021.

Kinesiske Xiaomi har, etter Huaweis turbulente periode de siste par årene, seilet opp som verdens 3. største mobilprodusent, og Mi 11 er det nye flaggskipet som også skal selges her i Europa.

Og til en pris på 749 euro, altså rundt 7500 kroner, ser den ut til å tilby svært mye for pengene. Ja, den har til og med lader i esken.

Toppspekket

Spesifikasjonsmessig snakker vi her om en fullblods toppmodell, med Snapdragon 888-prosessor, 6,81" AMOLED-skjerm med 120 Hz bildeoppdatering, HDR 10+-støtte og 480 Hz berøringssensor, 4600 mAh batteri og en lader på 55 watt med i esken.

Selskapet hevdet også at skjermen satte rekord i 11 av 13 kategorier hos spesialistene i Displaymate, men den testen ser foreløpig ikke ut til å være publisert. Oppløsningen er på 3200x1440 piksler og maksimal lysstyrke er, i likhet med Samsungs toppmodell, S21 Ultra (til nesten dobbel pris), på 1500 nits.

Telefonen kan også lades trådløst med 50 watts effekt, altså nesten like raskt som med kabel, og kan også tilby 10 watts trådløs lading andre veien, altså der du lader en annen enhet med telefonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.