Xiaomi Mi 11

Toppmodell til svært hyggelig pris

Kinesiske Xiaomi er verdens 3. største mobilprodusent - her er deres nye toppmodell.

RIMELIG: Med en pris på rundt 7500 kroner er Xiaomis toppmodell langt hyggeligere priset enn mange av konkurrentene. Foto: Xiaomi
RIMELIG: Med en pris på rundt 7500 kroner er Xiaomis toppmodell langt hyggeligere priset enn mange av konkurrentene. Foto: Xiaomi Vis mer
Publisert

På et nettsendt lanseringsarrangement i ettermiddag norsk tid, viste Xiaomis president for det internasjonale markedet, Shou Zi Chew, frem selskapets første toppmodell i 2021.

Kinesiske Xiaomi har, etter Huaweis turbulente periode de siste par årene, seilet opp som verdens 3. største mobilprodusent, og Mi 11 er det nye flaggskipet som også skal selges her i Europa.

Og til en pris på 749 euro, altså rundt 7500 kroner, ser den ut til å tilby svært mye for pengene. Ja, den har til og med lader i esken.

KURVET: Xiaomi har valgt å bue skjermen noe over kantene på Mi 11. Tykkelsen er for øvrig på 8 mm. Foto: Xiaomi
KURVET: Xiaomi har valgt å bue skjermen noe over kantene på Mi 11. Tykkelsen er for øvrig på 8 mm. Foto: Xiaomi Vis mer

Toppspekket

Spesifikasjonsmessig snakker vi her om en fullblods toppmodell, med Snapdragon 888-prosessor, 6,81" AMOLED-skjerm med 120 Hz bildeoppdatering, HDR 10+-støtte og 480 Hz berøringssensor, 4600 mAh batteri og en lader på 55 watt med i esken.

Selskapet hevdet også at skjermen satte rekord i 11 av 13 kategorier hos spesialistene i Displaymate, men den testen ser foreløpig ikke ut til å være publisert. Oppløsningen er på 3200x1440 piksler og maksimal lysstyrke er, i likhet med Samsungs toppmodell, S21 Ultra (til nesten dobbel pris), på 1500 nits.

Telefonen kan også lades trådløst med 50 watts effekt, altså nesten like raskt som med kabel, og kan også tilby 10 watts trådløs lading andre veien, altså der du lader en annen enhet med telefonen.

FØLGER MED: Selv om Xiaomis nye toppmodell koster godt under 10 000 kroner, får du med en kraftig og kompakt lader. Foto: Xiaomi
FØLGER MED: Selv om Xiaomis nye toppmodell koster godt under 10 000 kroner, får du med en kraftig og kompakt lader. Foto: Xiaomi Vis mer

Laderen er for øvrig av GaN-typen (Galliumnitrid), som har omtrent halve størrelsen av tradisjonelle mobilladere og blir mindre varm, og som i tillegg kan brukes til å lade andre typer enheter, som bærbare PC-er og lignende.

WiFi 6-støtte er også på plass, og det samme gjelder 5G. Her viste Xiaomi en video der de testet 5G-hastigheten mot iPhone 12 Pro, og der deres egen telefon bød på vesentlig raskere nedlastingshastighet i alle scenariene. Mi 11 har dessuten en IR-sender innabords, som kan brukes for å styre TV-er og andre ting.

Telefonen kan låses opp med ansiktsgjenkjenning (av den enkle sorten) eller med fingeravtrykksleseren, som er plassert bak skjermglasset. Sistnevnte kan også måle pulsen din – en vri vi ikke har sett før.

Fingeravtrykksleseren kan måle pulsen. Foto: Xiaomi/YouTube
Fingeravtrykksleseren kan måle pulsen. Foto: Xiaomi/YouTube Vis mer

Telemakro

På kamerafronten finner vi en hovedsensor med 108 Mp oppløsning, en ultravidvinkel tilsvarende 15 mm brennvidde og et telemakro-objektiv.

Sistnevnte har brennvidde tilsvarende 50 mm og har i tillegg mulighet for makrofotografering, altså at det kan fokusere bare på 3 centimeters hold slik at du kan få med mye detaljer i små objekter.

Stort videofokus

Xiaomi hadde stort fokus på «movie magic» i sin presentasjon, der de blant annet viste frem en rekke kreative effekter man kunne bruke i videoen, som å fryse én del av bildet mens resten rullet videre, såkalt «dolly zoom», der bakgrunnen utvides mens personen i fokus står stille eller «Freeze frame», der man kan fryse enkelte positurer i bildet mens videoen fortsetter, som du muligens har sett eksempler på på TikTok i det siste.

Likeledes byr Mi 11 på et rikt utvalg fargefiltre du kan påføre videoene i ettertid for å gi litt ekstra kinofølelse.

Og dersom promoteringen stemmer overens med virkeligheten, ser det ut at kameraet er særdeles kapabelt også i nattemørke, med en egen nattvideofunksjon.

Også lyden fra de interne høyttalerne ble trukket frem. De er tunet av Harman Kardon, og forgjengeren, Mi 10 Pro, er faktisk ranket som nummer én på lyd hos DxOMark, der for øvrig kameraet også er ett av markedets aller ypperste.

Hyggelig pris

Med en pris på drøye 7500 kroner her i Europa må det sies at Xiaomi har priset sin nye toppmodell ganske aggressivt kontra konkurrentene, der flere produsenter har passert 10 000-kronersgrensa for lengst, og der vi også ser priser på rundt 15 000 kroner for de gjeveste modellene.

Lanseringsdato i Norge har vi foreløpig ikke fått vite, men vi prøver å få kloa i en testmodell når den kommer - for øvrig i fargene mørk grå og lys blå.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer