Xiaomi Mi 9 lansert

Toppmodellen som koster halvparten av de andre

Og Xiaomi kan skilte med den raskeste trådløse ladingen.

RIMELIG TOPPMODELL: Der mange av konkurrentene koster 8-9.000 kroner, har Xiaomi tenkt til å ta 4600 kroner for sin nye toppmodell, Mi 9. Foto: Xiaomi
RIMELIG TOPPMODELL: Der mange av konkurrentene koster 8-9.000 kroner, har Xiaomi tenkt til å ta 4600 kroner for sin nye toppmodell, Mi 9. Foto: Xiaomi Vis mer
Publisert

Kinesiske Xiaomi begynte nylig sitt offisielle salg i Norge, og vi har allerede testet en av de rimeligste – Mi A2, som gikk seirende ut av en duell mot en tilsvarende priset telefon fra Huawei.

I forbindelse med årets mobilmesse i Barcelona har Xiaomi lansert en ny toppmodell – Mi 9. Spesielt interessant er prisen på denne telefonen, som selv med Qualcomms gjeveste Snapdragon-prosessor (855), lander på 4.600 kroner veiledende.

Det er brått rundt halvparten av mange av konkurrentene med tilsvarende maskinvare innabords.

48 megapiksler

På papiret har Xiaomi flere ting å bite seg merke i – blant annet er den en av svært få telefoner som bruker Sonys nye IMX586-bildebrikke (1/2") med 48 megapiksler oppløsning.

Selv om det er mulig å ta bilder med denne oppløsningen, er standardinnstillingen 12 Mp, som betyr at fire og fire piksler slås sammen til én, der pikselstørrelsen da blir tilsvarende 1,6 µm, som er et ganske godt tall.

På baksiden følger Xiaomi trenden med tre kameraer med ulike brennvidder. DxOMark har allerede testet kameraet og gitt det meget gode skussmål, blant annet med den hittil beste karakteren på video.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer