Toshiba med skarpere skjerm enn iPhone 4

Gir deg ordentlig 720p HD-video på en 4 tommers skjerm.

Toshibas nye skjerm har svært høy oppløsning. Foto: Engadget/YouTube
Toshibas nye skjerm har svært høy oppløsning. Foto: Engadget/YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dagens mobilmarked er det Apple iPhone 4 som er kongen på haugen hva gjelder oppløsning og pikseltetthet. Med 960x640 piksler fordelt på en skjerm som måler 3,5 tommer diagonalt, har skjermen en pikseltetthet på 326ppi (pixels pr inch).

De fleste Android-toppmodellene har oppløsning på 800x480 piksler, og heller ikke den kommende HTC Sensation (960x540) når helt opp til iPhone 4 oppløsningmessig.

HD-skjerm fra Toshiba

Nå ser det imidlertid ut til at Apple blir skjøvet ned til andre plass, for Toshiba har vist frem skjermen på en kommende modell, der oppløsningen er på hele 1280x720 piksler. Siden skjermen er fire tommer diagonalt betyr det en pikseltetthet på 367ppi. Skulle pikseltettheten vært like høy på en 16-tommers skjerm, vil det si at oppløsningen måtte ha vært på vanvittige 5120x2880.

En oppløsning på 1280x720 betyr med andre ord at skjermen vil være i stand til å vise 720p video uten å ty til nedskalering av bildet, og Engadget, som har sett skjermen live, rapporterer om at den er "as awesome as it sounds".

Toshiba sier videre at denne skjermen vil bli å finne i markedet i løpet av året, og etter all sannsynlighet dreier det seg da om en Android-telefon. I hvert fall lanserer Toshiba snart det Android-baserte nettbrettet Toshiba Tablet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer