Trådløs lader med desinfisering

Samsung gir deg ren mobil på ti minutter.

LADER OG DESINFISERER: Etter ti minutter i denne hvite boksen kommer telefonen ut nesten bakteriefri og med mer prosent på batteriet. Foto: Samsung
LADER OG DESINFISERER: Etter ti minutter i denne hvite boksen kommer telefonen ut nesten bakteriefri og med mer prosent på batteriet. Foto: Samsung Vis mer
Publisert

Både trådløs lading og skrekk for bakterier og andre uhumskheter må sies å være i vinden om dagen, og Samsungs nye oppfinnelse adresserer dem begge.

Koreanernes siste krumspring er nemlig en trådløs lader som også desinfiserer mobiltelefonen din. Det gjøres ved å bruke UV-C-lys, som ifølge Samsung tar livet av 99 prosent av bakterier på telefonen.

10W trådløs lading

Ladingen foregår altså ved at du bare legger telefonen oppi, og har den støtte for trådløs lading vil den da kunne motta inntil 10 watts ladeeffekt. Det samme gjelder selvagt øreproppetuier og andre ting som støtter trådløs lading. Her bruker Samsung helt vanlig Qi-lading, som har blitt standarden de aller fleste følger.

Rosinen i pølsa er dog at to UV-lamper vil ta knekken på de fleste bakterier, som E.coli og stafylokokker. Her oppgir Samsung at renseprosessen tar ti minutter, der lokket på laderen selvsagt må være lukket. De to lampene sørger for at både topp- og bunnflatene steriliseres.

Hvorvidt UV-C-lyset kan ta knekken på coronaviruset som herjer rundtom er noe usikkert. Det amerikanske akademiet for forskning og medisin mener det er sannsynlig, siden slikt lys har vist seg å ødelegge andre coronavirus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer