Trådløs lader med desinfisering

Samsung gir deg ren mobil på ti minutter.

LADER OG DESINFISERER: Etter ti minutter i denne hvite boksen kommer telefonen ut nesten bakteriefri og med mer prosent på batteriet. Foto: Samsung
LADER OG DESINFISERER: Etter ti minutter i denne hvite boksen kommer telefonen ut nesten bakteriefri og med mer prosent på batteriet. Foto: Samsung Vis mer
Publisert

Både trådløs lading og skrekk for bakterier og andre uhumskheter må sies å være i vinden om dagen, og Samsungs nye oppfinnelse adresserer dem begge.

Koreanernes siste krumspring er nemlig en trådløs lader som også desinfiserer mobiltelefonen din. Det gjøres ved å bruke UV-C-lys, som ifølge Samsung tar livet av 99 prosent av bakterier på telefonen.

10W trådløs lading

Ladingen foregår altså ved at du bare legger telefonen oppi, og har den støtte for trådløs lading vil den da kunne motta inntil 10 watts ladeeffekt. Det samme gjelder selvagt øreproppetuier og andre ting som støtter trådløs lading. Her bruker Samsung helt vanlig Qi-lading, som har blitt standarden de aller fleste følger.

Her er det plass til de fleste mobiltelefoner, og også til ørepropper og den slags. Foto: Samsung
Her er det plass til de fleste mobiltelefoner, og også til ørepropper og den slags. Foto: Samsung Vis mer

Rosinen i pølsa er dog at to UV-lamper vil ta knekken på de fleste bakterier, som E.coli og stafylokokker. Her oppgir Samsung at renseprosessen tar ti minutter, der lokket på laderen selvsagt må være lukket. De to lampene sørger for at både topp- og bunnflatene steriliseres.

Hvorvidt UV-C-lyset kan ta knekken på coronaviruset som herjer rundtom er noe usikkert. Det amerikanske akademiet for forskning og medisin mener det er sannsynlig, siden slikt lys har vist seg å ødelegge andre coronavirus.

Støtter opptil 7"-telefoner

Maksimale mål på enheten du kan desinfisere er 196x96x33 mm, som i praksis vil bety at de aller fleste mobiltelefoner får plass. Selve laderen måler 228x133x49,5 mm og veier 369 gram.

Vi finner ikke Samsungs nye innretning i deres norske nettbutikk ennå, men den tyske nettbutikken har priset den til rundt 58 euro, eller da drøye 600 kroner.

Samsung er dog ikke alene om å tilby et slikt produkt. De siste ukene har både Mophie og Invisible Shield lansert produkter i samme kategori, melder Techcrunch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer