Trådløs lading blir raskere og raskere

Nå har Xiaomi demonstrert hele 40 watts ladeeffekt – trådløst.

RASKT: Trådløs lading er i ferd med å bli mye raskere – Xiaomi har nå demonstrert hele 40 watts ladeeffekt uten å plugge en ledning i telefonen. Foto: Xiaomi/Weibo
RASKT: Trådløs lading er i ferd med å bli mye raskere – Xiaomi har nå demonstrert hele 40 watts ladeeffekt uten å plugge en ledning i telefonen. Foto: Xiaomi/Weibo Vis mer
Publisert

En trådløs ladeplate har etter min mening vært en av de mest meningsløse tingene å ha i hus. For du kan lade telefonen så veldig mye raskere ved å putte kabelen som sitter i plata inn i telefonen i stedet, fremfor bare å legge telefonen på plata.

Det er snakk om to sekunders anstrengelse, og så går ladingen i de fleste tilfeller 2–3 ganger så raskt. For trådløs lading har til nå gått relativt tregt for seg.

Xiaomi demonstrerer 40 watt

Nå ser det imidlertid ut til at flere produsenter er på hugget for å gjøre trådløs lading raskere. I et innlegg på den kinesiske tjenesten Weibo (en mikrobloggingsplattform) har visepresident i Xiaomi, Chang Cheng, postet et innlegg med en video der en telefon lades trådløst med effekt på hele 40 watt.

Det betyr at telefonen, som angivelig er utstyrt med et 4.000 mAh batteri, lades fra 0 til 50 på under 18 minutter og er fulladet på 40 minutter.

GÅR RASKT: Her måles ladeeffekten med et USB-multimeter koblet til ladeplaten, der ladeeffekten i det avbildede øyeblikket er 43,94 watt. Foto: Xiaomi/Weibo
GÅR RASKT: Her måles ladeeffekten med et USB-multimeter koblet til ladeplaten, der ladeeffekten i det avbildede øyeblikket er 43,94 watt. Foto: Xiaomi/Weibo Vis mer

Hvor raskt dette vil være tilgjengelig på faktiske produkter er imidlertid usikkert. På denne tiden i fjor demonstrerte samme produsent kablet lading med 100 watts effekt, men fremdeles er det maksimalt 50 watt som er å finne på Xiaomis ypperste telefoner.

Xiaomis gjeldende toppmodell, Mi 10 Pro, kan skilte med 30 watt trådløst foreløpig – og altså 50 watt med kabel.

En annen kinesisk produsent, Vivo, viste nylig frem en konseptmodell der spesifikasjonene inkluderer hele 60 watts trådløs lading, men den er nok i så fall et godt stykke unna.

27 watt fra Huawei

Høstens Huawei-toppmodell, Mate 30 Pro (som ikke ble solgt i Norge) kan lades med 27 watts effekt på en trådløs lader av rette kaliber. Det samme gjelder det nyannonserte nettbrettet MatePad Pro, og vi forventer at kommende P40 Pro neppe vil stille noe dårligere på det punktet.

Samsungs S20-modeller (test av S20 Ultra kommer denne uka) kan lades trådløst med 15 watts effekt, opp fra drøye 10 på tidligere modeller, mens Apple bare kan skilte med opptil 7,5 watts effekt om du lader en av iPhone 11-modellene trådløst.

Phonearena målte farten da de ladet iPhone 11 Pro Max trådløst (nesten 4.000 mAh), og seansen tok hele fire timer og 53 minutter, der batteriet var nesten halvfullt etter én time og tre kvarter.

Da er det bedre å bruke kabelen, spør du oss.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer