Trådløs lading blir raskere og raskere

Nå har Xiaomi demonstrert hele 40 watts ladeeffekt – trådløst.

RASKT: Trådløs lading er i ferd med å bli mye raskere – Xiaomi har nå demonstrert hele 40 watts ladeeffekt uten å plugge en ledning i telefonen. Foto: Xiaomi/Weibo
RASKT: Trådløs lading er i ferd med å bli mye raskere – Xiaomi har nå demonstrert hele 40 watts ladeeffekt uten å plugge en ledning i telefonen. Foto: Xiaomi/Weibo Vis mer
Publisert

En trådløs ladeplate har etter min mening vært en av de mest meningsløse tingene å ha i hus. For du kan lade telefonen så veldig mye raskere ved å putte kabelen som sitter i plata inn i telefonen i stedet, fremfor bare å legge telefonen på plata.

Det er snakk om to sekunders anstrengelse, og så går ladingen i de fleste tilfeller 2–3 ganger så raskt. For trådløs lading har til nå gått relativt tregt for seg.

Xiaomi demonstrerer 40 watt

Nå ser det imidlertid ut til at flere produsenter er på hugget for å gjøre trådløs lading raskere. I et innlegg på den kinesiske tjenesten Weibo (en mikrobloggingsplattform) har visepresident i Xiaomi, Chang Cheng, postet et innlegg med en video der en telefon lades trådløst med effekt på hele 40 watt.

Det betyr at telefonen, som angivelig er utstyrt med et 4.000 mAh batteri, lades fra 0 til 50 på under 18 minutter og er fulladet på 40 minutter.

Hvor raskt dette vil være tilgjengelig på faktiske produkter er imidlertid usikkert. På denne tiden i fjor demonstrerte samme produsent kablet lading med 100 watts effekt, men fremdeles er det maksimalt 50 watt som er å finne på Xiaomis ypperste telefoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer