Tre millioner WiFi-passord i lomma

Kjekt verktøy å ha med på tur.

PÅ TUR? Denne appen inneholder over 3 millioner WiFi-passord slik at du kan koble deg til hvor enn du måtte befinne deg. Foto: INSTABRIDGE
PÅ TUR? Denne appen inneholder over 3 millioner WiFi-passord slik at du kan koble deg til hvor enn du måtte befinne deg. Foto: INSTABRIDGE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For mange har tilgang til internett blitt nesten like livsviktig som mat, søvn og husly.

På tur i utlandet, derimot, er mange litt reserverte mot å bruke mobilnettet. Høye roamingpriser gjør at det kan bli dyrt å ta en liten surferunde, selv om prisene innenfor EU har blitt betraktelig hyggeligere med åra.

…og snart kan det bli enda billigere!

Bruk trådløse nett

Dersom du er koblet til et trådløst nettverk med telefonen, slipper du å bekymre deg for høye telefonregninger som venter i postkassa når du kommer hjem. Stort sett er det også raskere tilgang til internett med en WiFi-forbindelse enn med mobilnettet på telefonen.

Mange kafeer og restauranter tilbyr gratis trådløst nett til sine kunder, men det er også mange privatpersoner som lar gjester fra fjern og nær bruke deres nett når de er i nærheten.

Hackerens beste triks for å holde deg sikker på mobilen

Kjekk løsning – Instabridge

OGSÅ I NORGE: Du finner også mange gratis trådløse nett i Norge. Her er et lite utsnitt av Oslo.
OGSÅ I NORGE: Du finner også mange gratis trådløse nett i Norge. Her er et lite utsnitt av Oslo. Vis mer


Svenske Instabridge AB har laget en svært hendig app i så måte. Den har blitt lastet ned av over en halv million Android-brukere og inneholder nå over tre millioner WiFi-passord rundt om i verden. Appen finnes også for iPhone.

Det gjør at du kan dra frem appen på et fremmed sted og se på et kart hvor nærmeste gratis WiFi befinner seg. Appen viser deg også de som er nærmest – hvor langt de er unna og hvilken retning du må gå. Dette fungerer også om du ikke er koblet til det mobile datanettet.

LES OGSÅ: Slik slår du av roaming

Del ditt eget

Litt av poenget med appen er selvsagt at de som bruker den kan dele sitt eget trådløse nett, slik at databasen vokser. Velger du å dele ditt eget, kan du angi om det skal være tilgjengelig for alle, eller bare for de du godkjenner.

Det er også mulig å blokkere enkeltbrukere, for eksempel dersom naboen alltid bruker ditt nett.

Appen lar deg også teste farten på nettet du er koblet til, slik at du også finner informasjon om hvor raske målinger som er gjort på de ulike nettene når du vil koble deg til.

Instabridge for Android (Play Butikk, gratis)
Instabridge for iOS (App Store, gratis)

LES OGSÅ: Ti tips for lavere mobilregning i utlandet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer