Tre nye byer med 4G fra februar

Netcom fortsetter å bygge ut sitt høyhastighets mobile bredbåndsnett.

Tre nye byer med 4G fra februar
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i vinter meldte Netcom om at de vil bruke 1 milliard kroner på å ruste opp sitt mobilnettverk de to neste årene. Målet er at 89% av befolkningen skal ha tilgang til 4G, ofte omtalt som mobilt superbredbånd, når opprustningen er ferdig.

Raskere enn ADSL

I første omgang er det imidlertid de store byene som får tilgang til 4G. I NetComs 4G-nett kan kundene forvente å få nedlastningshastigheter på mellom 20-80 Mbit/s og opplastingshastigheter på mellom 5-20 Mbit/s, skriver Netcom i en pressemelding.

For å oppnå denne hastigheten trenger du et spesielt modem som foreløpig ikke er bygget inn i mobiltelefoner, men som kan kobles til PC-en via en ledig USB-port. DinSide Data har testet 4G fra Netcom, les testen her.

Bergen, Trondheim og Stavanger får i dag

I fjor høst lanserte Netcom 4G i Oslo, nå er turen kommet til Bergen, Trondheim og Stavanger, som alle får tilgang til 4G fra og med i dag. I løpet av 2011 vil flere byer, tettsteder og populære hytteområder få tilgang på 4G, ifølge selskapet.

For mer informasjon, dekningskart og lignende, se Netcom.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer