Tre nye telefoner fra Motorola

Og de kommer alle til Norge.

TOPPMODELLEN: Moto X Style kommer til Norge i september og kan fås med ekte tre som bakdeksel. Foto: MOTOROLA
TOPPMODELLEN: Moto X Style kommer til Norge i september og kan fås med ekte tre som bakdeksel. Foto: MOTOROLA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Your relationship status is about to change» stod det på invitasjonen fra Motorola, og nå har selskapet avduket tre nye modeller på pressekonferanser i både London, New York og Saõ Paulo.

Innledningsvis var selskapet opptatte av at de kun legger til Android-funksjoner som er nyttige, og som ikke konkurrerer med eksisterende funksjoner. Annet enn det skal opplevelsen ligge så tett opp til den originale Android-versjonen fra Google som mulig – «no bloatware», som markedssjef Adrian Hayes formulerte det.

Motorola var heller ikke mindre beskjedne enn å hevde at de nye telefonene ville ha de beste kameraene i sin klasse.

Moto X Style

Dette blir den nye toppmodellen fra Motorola og er en videreføring av Moto X-modellen. Telefonen har en skjerm på 5,7 tommer med QHD-oppløsning som fyller 76 prosent av fotavtrykket.

LES OGSÅ: Telefonene med mest skjerm i forhold til fotavtrykk

Telefonen blir tilgjengelig med bakdeksler i forskjellige farger, eller fra naturmaterialer som ekte tre eller Saffiano-lær.

Kjøpere kan selv designe sin egen telefon via selskapets «Moto maker»-nettside, men vi har foreløpig ikke fått noe svar på om denne tjenesten blir tilgjengelig for oss nordmenn.

LAG SELV: Via Moto Maker tilbyr Motorola kundene å designe telefonen sin selv; både innvendig og utvendig.
LAG SELV: Via Moto Maker tilbyr Motorola kundene å designe telefonen sin selv; både innvendig og utvendig. Vis mer


Når det gjelder hurtiglading hevder selskapet å ha laget den raskeste ladeløsningen. Deres TurboCharge-funksjon lader enda hurtigere enn Samsung Galaxy S6 – etter 15 minutters lading gikk telefonen fra 0-34%, mot 0-26% på Samsung-telefonen, og det på et batteri med større kapasitet (3000mAh vs 2600).

Kameraet har oppløsning på 21 megapiksler, og i følge Motorola har DxOMark allerede testet kameraet og rangert det som ett av de tre beste mobilkameraene på markedet.

Prosessoren en Snapdragon 808 som kjører på 1,8GHz, altså tilsvarende som i LG G4. Arbeidsminnet er 3GB og interminnet 16/32/64GB, med støtte for minnekort.

Og prislappen? 4.300 kroner i Norge etter det vi får opplyst fra Motorola. Telefonen lanseres i september.

Moto X Play

DEN MIDTERSTE BUKKENE BRUSE: Moto X Play har større batteri enn toppmodellen, Style, men har noe svakere innmat.
DEN MIDTERSTE BUKKENE BRUSE: Moto X Play har større batteri enn toppmodellen, Style, men har noe svakere innmat. Vis mer


Play-utgaven av Moto X vil ligge noe lavere i pris og vil ha det samme kameraet, hurtiglading og enda større batteri på 3650mAh.

Prosessoren er imidlertid en noe svakere Snapdragon 615, og arbeidsminnet 2GB. Skjermen er også bittelitt mindre – 5,5 tommer.

Telefonen lanseres i august med en norsk prislapp på 3.300 kroner.

Moto G


G-telefonen er en rimeligere variant fra Motorola, og har nå blitt vanntett, med IPX7-sertifisering, som betyr at du kan ha den 30 minutter under vann i inntil én meters dybde.

G: Moto G får en veiledende prislapp på 1900 kroner og er nå blitt vanntett.
G: Moto G får en veiledende prislapp på 1900 kroner og er nå blitt vanntett. Vis mer


Kameraet skal ha mye til felles med det som finnes i Nexus 6 (også fra Motorola), men med en annen objektivkonstruksjon og et IR-filter. Spesifikasjonsmessig ligger den et godt stykke bak X-telefonene, med Snapdragon 410-prosessor, 8/16GB lagringsplass og 1/2 GB RAM, avhengig av hvilken modell man går for.

Moto G lanseres i løpet av de nærmeste dagene med en prislapp på 1.900 kroner her til lands.

Her finner du Dinsides mobiltester

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer