Beste budsjettmobiler 2017

Tre supre mobiler som ikke koster skjorta

Her er budsjettmobilene som gjorde det skarpest i teståret 2017.

GODT KJØP: Honor 9 er en av de tre mobilene vi trekker fram som spesielt gode kjøp i budsjett- og mellomklassen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
GODT KJØP: Honor 9 er en av de tre mobilene vi trekker fram som spesielt gode kjøp i budsjett- og mellomklassen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Synes du det er drøyt at en ny toppmobil fra Samsung, Sony, Apple og de andre skal koste 8.000 kroner eller mer? Da bør du lese videre. For 2017 vil bli husket som året da vi konkluderte med at en mobiltelefon til under 3.000 kroner egentlig var mer enn god nok for de fleste av oss.

Mobilen det er snakk om, heter Moto G5 Plus, og der den første av totalt tre mobiler vi trekker fram som våre favoritter i budsjett- og mellomklassen.

#1: Motorola Moto G5 Plus

Foto: Pål Joakim Pollen
Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Moto G5 Plus, som du nå får langt billigere enn på testtidspunktet i sommer, kan blant annet skilte med god opplevd ytelse, en ganske ren Android-opplevelse, en god 5,2 tommer skjerm med full HD-oppløsning og et kamera som tar meget gode bilder. Som om ikke det var nok: Mobilen er også vannavstøtende.

Her er et utdrag fra vår konklusjon:

«Synes du toppmodellene har blitt alt for dyre eller kunne tenke deg å bruke de siste tusenlappene på noe annet, er G5 Plus definitivt en telefon som vil tilfredsstille de fleste».

Les hele testen her

#2: Huawei Honor 9

Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Har du litt mer penger å bruke, er Honor 9 en av våre klare favoritter. Denne har både ytelser og design en toppmobil verdig, men koster bare halvparten så mye som mange av konkurrentene.

Mobilen har en 5,15 tommer stor skjerm med full HD-oppløsning, og kameraet tar svært gode bilder. Dette er en mobil du vil ha glede av lenge. Og prisen? Rundt 5.000 kroner på testtidspunktet, men betydelig rimeligere i dag.

Her er et udrag fra vår konklusjon:

«Honor 9 fortsetter der Honor 8 slapp, og er etter vår mening en av de aller beste mobilene du kan få til under 5.000 kroner. Du kan boltre deg i «alt» av aktuelle apper, og de aller fleste spillene flyter også meget bra. »

Les hele testen her

#3: Motorola Moto Z2 Play

Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Den tredje mobilen vi vil trekke fram fra dette teståret, er også fra Motorola. Moto Z2 Play heter den, og skiller seg ut i mengden ved at den støtter såkalte Moto mods. Dette er moduler som sømløst klipses på baksiden ved hjelp av magneter, og som gir mobilen utvidet funksjonalitet. Blant moduler som er tilgjengelig, finnes for eksempel ekstra batteripakke, avansert kamera med 10x optisk zoom og spillkontroll.

Mobilen byr ellers på en skjerm som måler 5,5 tommer (full HD) av meget høy kvalitet, sprutsikker design og et kamera som tar gode bilder i de fleste situasjoner. Den rene Android-installasjonen gjør at mobilen stort sett oppleves som meget rask.

Her er et utdrag fra vår konklusjon:

«Moto Z2 Play er utvilsomt en av de beste mellomklassemodellene vi har testet denne høsten. Mobilen er brukervennlig, slank, tåler regnvær, byr på en god skjerm og batteritiden er også god. Vi må heller ikke glemme at bildekvaliteten blir bra under de fleste forhold. Så kommer naturligvis støtte for Moto mods som et pluss for mange. »

Les hele testen her

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer