TEST: Moto G5 Plus, Sony Xperia XA1 og ZTE Blade v8

Tre telefoner til 3.000 kroner. Hvilken bør du velge?

Koster under halvparten av toppmodellene.

TREKLØVER: Disse tre telefonene koster alle under 3.000 kroner – vesentlig mindre enn toppmodellene. Foto: Pål Joakim Pollen
TREKLØVER: Disse tre telefonene koster alle under 3.000 kroner – vesentlig mindre enn toppmodellene. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikke alle synes det er verdt pengene å bruke 7-8-9.000 kroner på en ny mobiltelefon, og etter å ha testet tre kandidater til under 3.000 kroner må vi innrømme at de aller fleste av oss fint hadde klart oss med en mobiltelefon i denne prisklassen.

I denne runden har vi altså testet tre telefoner side om side. Du kan klikke på produktnavnene for å lese den fullstendige testen av hver modell.

Moto G5 PlusSony Xperia XA1ZTE Blade v9

Samtlige koster tett oppunder 3.000 kroner. En tabell med sammenligning av spesifikasjonene finner du nederst i denne artikkelen.

Denne artikkelen blir da en mer kortfattet oppsummering av de viktigste funnene (vi gjentar lenkene lenger ned om du vil lese denne artikkelen først).

Konstruksjon

De tre telefonene har alle LCD-skjermer på henholdsvis 5 tommer for Sony-telefonen og 5,2 tommer for de andre. Sony-telefonen er også den eneste blant dem med 720p-skjerm, mens de andre byr på full HD-oppløsning.

Og ikke bare er Sonys skjerm mindre og med svakere oppløsning, men den er også mindre lyssterk og har svakere innsynsvinkel enn de to andre. En kan argumentere for at det er «skarpt nok» med denne oppløsningen på en femtommer, og joda, det er det når man ser på den alene, men det er ikke til å komme fra at man lett kan se at bildet er skarpere på de to andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer