Tredjepartstastaturer på iPhone og iPad

Vi viser deg hvordan du installerer, og hvilke alternativer du har å velge mellom.

SKRIV RASKERE: Med et tredjepartstastatur som SwiftKey vil du kunne bli en mer effektiv taster på din iPhone eller IPad. Foto: KIRSTI ØSTVANG
SKRIV RASKERE: Med et tredjepartstastatur som SwiftKey vil du kunne bli en mer effektiv taster på din iPhone eller IPad. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blant de mest interessante nyhetene i iOS 8 er støtte for tredjepartstastaturer.

Det innebærer at du kan bytte ut Apples innebygde tastatur med et annet, slik at du får andre, og kanskje bedre, skrivefunksjoner og -muligheter på din iPhone eller iPad.

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvordan du installerer et tredjepartstastatur og hvilke alternativer du har å velge mellom.

Les også: Dette er nytt i iOS 8

Slik installerer du

Tredjepartstastaturer må lastes ned fra App Store som en hvilken som helst app. Når du har lastet det ned, må du aktivere det i innstillingene på iOS-enhetene din.

Gå til Innstillinger -> Generelt -> Tastatur, så Tastaturer -> Legg til nytt tastatur. Øverst vil du få opp en liste med tilgjengelige tredjepartstastaturer du har å velge mellom. Trykk på det du ønsker å installere, og vips, er det nå lagt til.

Hva er "full tilgang"?

Når du har installert et nytt tastatur, kan det hende du må gå på innstillingene og huke av for «Gi full tilgang» for at det skal fungere ordentlig.

Hvis du aktiverer det, får du opp en advarsel om at du gir utviklerne tilgang til å samle inn brukerdata, altså det du skriver, inkludert sensitiv informasjon som kredittkortnummer eller gateadresse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer