TEST: Apple Watch Series 6 og SE

Trenger du den dyreste?

Apple har lansert en billigere utgave av smartklokka, men hva skiller den fra toppmodellen? Vi har testet begge.

APPLE WATCH: Både Apple Watch Series 6 og Apple Watch SE har blitt lansert i høst, men hvilken er best? Se dommen vår i videoen. Video: Kirsti Østvang. Reporter/klipp: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne høsten har Apple lansert to nye smartklokker: Apple Watch Series 6 og Apple Watch SE.

Apple Watch Series 6 byr på et knippe forbedringer sammenlignet med fjorårets Series 5-modell. Den har blant annet en ny sensor som kan måle oksygennivået i blodet og en raskere prosessor.

Apple Watch SE er en helt ny modell i selskapets smartklokke-serie. Den byr på mange av de samme funksjonene som Series 6 til en lavere pris.

Mens Watch SE koster fra 3290 kroner, starter Series 6 på 4690 kroner.

Hvor mye bedre er Series 6 sammenlignet med forgjengeren? Og hva går du egentlig glipp av om du sparer pengene på å velge den billigere modellen?

Samme design, men ikke skjerm

Ved første øyekast ser de to nye Apple-smartklokkene like ut. I grunn ser vi ikke forskjell på dem og Series 5 heller. De har nøyaktig samme utforming og kommer i samme størrelser på 40 og 44 mm. Heldigvis, for da passer fremdeles gamle klokkeremmer.

De to modellene kommer riktignok i litt ulike farger og finish. Series 6 finnes i en splitter ny rød eller blå aluminum i tillegg til sølv, stellargrå og gull, som er felles for begge. 6-eren fås dessuten i varianter i rustfritt stål og titan. Les mer om forskjellen i materialene i denne artikkelen hos iMore.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer