TEST: Apple Watch Series 6 og SE

Trenger du den dyreste?

Apple har lansert en billigere utgave av smartklokka, men hva skiller den fra toppmodellen? Vi har testet begge.

APPLE WATCH: Både Apple Watch Series 6 og Apple Watch SE har blitt lansert i høst, men hvilken er best? Se dommen vår i videoen. Video: Kirsti Østvang. Reporter/klipp: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne høsten har Apple lansert to nye smartklokker: Apple Watch Series 6 og Apple Watch SE.

Apple Watch Series 6 byr på et knippe forbedringer sammenlignet med fjorårets Series 5-modell. Den har blant annet en ny sensor som kan måle oksygennivået i blodet og en raskere prosessor.

Apple Watch SE er en helt ny modell i selskapets smartklokke-serie. Den byr på mange av de samme funksjonene som Series 6 til en lavere pris.

Mens Watch SE koster fra 3290 kroner, starter Series 6 på 4690 kroner.

Hvor mye bedre er Series 6 sammenlignet med forgjengeren? Og hva går du egentlig glipp av om du sparer pengene på å velge den billigere modellen?

Samme design, men ikke skjerm

Ved første øyekast ser de to nye Apple-smartklokkene like ut. I grunn ser vi ikke forskjell på dem og Series 5 heller. De har nøyaktig samme utforming og kommer i samme størrelser på 40 og 44 mm. Heldigvis, for da passer fremdeles gamle klokkeremmer.

De to modellene kommer riktignok i litt ulike farger og finish. Series 6 finnes i en splitter ny rød eller blå aluminum i tillegg til sølv, stellargrå og gull, som er felles for begge. 6-eren fås dessuten i varianter i rustfritt stål og titan. Les mer om forskjellen i materialene i denne artikkelen hos iMore.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.