Trenger du hjelp til domenenavn?

I det siste har det blitt mer og mer populært å registrere sine egne domenenavn. Problemet er bare at mange av de beste navnene allerede er opptatt. DinSide gir deg tips om hvordan du fortsatt kan finne gode navn!

Foto: Torvald Kvamme
Foto: Torvald Kvamme Vis mer
Publisert

Ingen kunne forutse den enorme eksplosjonen i bruken av Internett som vi har vært vitne til de siste årene. Mange av dem som registrerte smarte domenenavn på midten av 90-tallet, har tjent seg rike på å selge navnet etter noen år.

Det er tross alt lett å huske på navn som news.com eller business.com, og gode navn er uvurderlige i en markedsføringssammenheng. Denne problemstillingen gjelder særlig for USA, hvor det har vært fritt frem for hvem som helst å registrere domenenavn. I Norge, derimot, har det inntil nylig vært ført en svært restriktiv politikk på domenenavn, hvor kun registrerte firmaer og organisasjoner har hatt lov til å registrerer et .no-domene.

I dag ”må” alle foretak som skal etablere et nytt firmanavn eller produktnavn sjekke at ikke navnet er opptatt. Velger du å lete manuelt etter ledige navn på webben kan du bruke www.domene.com. Men dette tar tid, og kanskje du oppdager at alle gode navn er opptatt. Da trenger du hjelp, og et program som Domain Name Analyzer kan da være noe for deg.

46 forslag på en-to-tre

Programmet kan hjelpe deg med å konstruere ditt eget domenenavn. Du spesifiserer et basisord, og Domain Name Analyzer putter på stavelser som er naturlige innenfor den kategorien du har valgt, for eksempel ”business”. Du kan også lage dine egne stavelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer