Oppo og Xiaomi:

Trenger ikke engang hull til frontkameraet

Nå kommer snart telefonene med «usynlig» frontkamera.

USYNLIG: Både Oppo og Xiaomi har nå vist frem mobiltelefoner der frontkameraet er gjemt bak skjermen, som på telefonen til venstre. Foto: Xiaomi/Twitter
USYNLIG: Både Oppo og Xiaomi har nå vist frem mobiltelefoner der frontkameraet er gjemt bak skjermen, som på telefonen til venstre. Foto: Xiaomi/Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har det blitt en trend blant mobilprodusentene å jage etter det ultimate: at hele forsiden av telefonen er dekket med skjerm.

Essential Phone var først ute med å lage en dråpe til frontkameraet, Apple og flere andre gjemte teknologien i en egen «busslomme» og blant annet Samsung og Huawei har kommet med egne hull i skjermen til frontkameraet, som er løsrevet fra skjermkantene.

Andre, som OnePlus, har laget en popup-variant av frontkameraet, der det stiger opp fra resten av chassiset når det skal brukes.

Gjemt bak glasset

Nærmest samtidig viste de to kinesiske produsentene Oppo og Xiaomi frem det som nok kan vise seg å bli det neste store på frontkamerafronten.

Her er nemlig frontkameraet gjemt bak skjermen, på samme måte som vi har sett med fingeravtrykkslesere på en rekke modeller det siste året.

Dermed trenger man ikke lenger å sette av en dedikert plass til frontkameraet, og dermed heller fylle det aktuelle området med skjerm.

I de to snuttene under ser du hvordan Oppo og Xiaomi demonstrerer sin nye teknologi:

Må vise sort?

Ingen av dem har på noen måte gått i detalj på hvordan dette fungerer, men etter å ha sett begge videoene, noterer vi oss at begge telefonene viser sort innhold på den øvre delen av skjermen i det man skal ta bilde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer