Slik bruker du iPhone X

Triksene du bør kunne på Apples iPhone uten hjemknapp

Hjemknapp er ut, på iPhone X er det sveiping som gjelder.

SVEIPORAMA: Den mest merkbare forskjellen mellom iPhone X og tidligere iPhone-modeller er at hjemknappen er borte på førstnevnte. Det åpner for en helt ny måte å bruke telefonen på. Foto: Kirsti Østvang
SVEIPORAMA: Den mest merkbare forskjellen mellom iPhone X og tidligere iPhone-modeller er at hjemknappen er borte på førstnevnte. Det åpner for en helt ny måte å bruke telefonen på. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

iPhone X er Apples første mobil uten hjemknapp.

Og uten den såkalte «Touch ID»-knappen i bunnen, må du lære deg noen nye triks om skaffer deg telefonen. Det meste av navigeringen gjøres nå med sveipebevegelser.

Selv om det kan være uvant i starten, er vår erfaring at det går relativt kjapt å komme seg inn i det. Og det blir plutselig uvant å bruke en iPhone eller iPad med fysisk hjemknapp.

I tillegg til at iPhone X brukes på en ny måte, kommer Apples flaggskip også med noen særegne funksjoner.

Vi har samlet sammen tips og triks til hvordan du får mest ut av iPhone X.

Gå til hjemskjermen

Noe av det første mange lurer på med iPhone X er hvordan man kommer til hjemskjermen når det ikke er noen hjemknapp. Det er imidlertid veldig enkelt.

Hjemknappen på iPhone X er erstattet med en liten stripe nederst på skjermen. På engelsk kalles den for «home indicator». Den er synlig i innstillinger og apper, og indikerer at du kan gå tilbake til hjemskjermen.

Men hvordan? Bare sveip en finger opp fra bunnen av skjermen.

Merk at enkelte apper kun kjører i landskapsmodus. Da får du denne funksjonen på langsiden av skjermen, og må da sveipe opp herfra i stedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer