Trikset går viralt: - Takk!

Nettet koker.

VASKEHJELP: Med den siste iOS 17-oppdateringa kan iPhone hjelpe deg med klesvasken. Foto: Kirsti Østvang
VASKEHJELP: Med den siste iOS 17-oppdateringa kan iPhone hjelpe deg med klesvasken. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Vet du heller ikke hva symbolene på vaskelappen på klærne dine betyr? Antall visninger på gjentatte artikler på DinSide om dette emnet kan tyde på at du ikke er alene.

Symbolet som viser et vaskekar med tall inni er kanskje åpenbar for de fleste - det indikerer hvor mange grader plagget tåler å bli vasket på. Men hva med den trekanten med tre streker inni? Det er ikke alltid man kan ringe hjem til mor heller - og å begynne å google er jo fort litt tungvint (#ilandsproblem, vi vet).

Har du iPhone, har det imidlertid blitt utrolig enkelt å få hjelp.

Identifiserer objekter i bilder

Visuelt søk er en funksjon som lar deg identifisere objekter i bilder og videoer på iPhone. Tidligere i høst lanserte Apple sin store iOS 17-oppdatering. En av de mange nyhetene her er at visuelt søk kan gjenkjenne vaskesymboler.

Ettersom folk har begynt å bruke iOS 17, har trikset begynt å gå viralt i sosiale medier.

@brad this iphone hack is a game changer! you can use this feature next time you need to know a plant name too! 🪴 #iphonehack #iphonetricks #iphonetips #iphone15promax #ios17 #iphone #howto #laundry #laundrytok #laundryhack #laundrysymbols ♬ Cena Engraçada e Inusitada de 3 Minutos - HarmonicoHCO

I kommentarfeltet kan vi lese at flere mener dette er basiskunnskap, mens andre hyller trikset.

- Takk! skriver en.

Alt du trenger å gjøre er å ta et bilde av vaskelappen med iPhone-kameraet. Så går du til Bilder-appen og trykker på info-knappen nederst. Her skal du kunne trykke deg videre inn på visuelt søk-resultater som ved hjelp av kunstig intelligens skal fortelle deg hva de ulike vaskesymbolene betyr.

Trikset går viralt: - Takk!

I skrivende stund er imidlertid ikke funksjonen tilgjengelig på norsk. Endrer du språk til engelsk, vil du imidlertid få det opp.

Kan brukes på planter og dyr

Visuelt søk ble opprinnelig introdusert med iOS 15 i 2021. Det kan også brukes til å identifisere en hel del andre ting, som planter, hunde- og katteraser, landemerker, kunst, bøker og så videre.

I tillegg til at funksjonen med iOS 17 kan identifisere vaskesymboler, skal du også kunne ta bilder av et symbol i dashbordet på bilen om du lurer på hvorfor det lyser. Du skal dessuten kunne ta bilder av en matrett og få en oppskrift. Nå fungerer det dessuten med videoer, ikke bare stillbilder.

For å bruke visuelt søk på iPhone, må du ha iPhone SE (2. generasjon eller nyere) eller iPhone XR eller nyere. Det fungerer også på nyere iPad-modeller.

Har du Android, finnes det liknende funksjonalitet i Google Lens-appen.

VI VAR PÅ PLASS: DinSide har fått prøve Apples nyeste iPhone-er. Video: Kirsti Østvang Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer